ZETApress

hírportál

Leonardo-kiállítás meghosszabbítva!

Az eredetileg tervezettnél egy hónappal tovább, október 31-én, péntekig várja látogatóit a pécsi Leonardo-kiállítás, amely minden eddiginél több látogatót csalogatott a Janus Pannonius Múzeum falai közé az elmúlt négy hónap során. A meghosszabbítással az egyéni látogatók mellett az iskolás csoportoknak szeretnének kedvezni – tudatta Sesztai Zsuzsa, Well PR.

A nagy sikerre való tekintettel a Janus Pannonius Múzeum egy hónappal meghosszabbítja a Leonardo, a reneszánsz zseni című kiállítás időtartamát, így hazánk eddigi legteljesebb Leonardo-tárlata október végéig várja a látogatókat. ? A Leonardo-kiállítás minden eddiginél jobban fellendítette a Janus Pannonius Múzeum forgalmát, hiszen a tavalyi 85 ezres éves látogatószámot idén már július folyamán elértük, augusztus első napjaiban pedig az össz-látogatószámunk átlépte a százezer főt, ami igen szép eredménynek tudható be egy vidéki múzeum esetében ? mondta Magyar Attila, a JPM gazdasági vezetője. ? Külön öröm számunkra, hogy a Leonardo-kiállításra idelátogató vendégek zöme megnézi a JPM további kiállításait is, ennek köszönhető többek között a kiemelkedő látogatószám ? tette hozzá Attila.

A JPM már nyár elején megkezdte a tárgyalásokat a Leonardo-tárlat meghosszabbításáról a kiállítás olasz tulajdonosaival, de a végső döntésre egészen mostanáig várni kellett. Az őszi meghosszabbítást elsősorban az iskolás csoportok miatt tartja fontosnak a múzeum vezetése. ? Tavasszal nagyon sok iskolás csoport látogatott meg bennünket, de több olyan visszajelzést is kaptunk, hogy már későn értesültek a kiállításról, nem tudták átszervezni a meglévő programot. Ezek az igények is fontos szerepet játszottak a döntés meghozatalában. Múzeumpedagógus csapatunk tehát augusztustól ismét várja az iskolás osztályok, csoportok jelentkezését, számukra a tárlatvezetés mellett szállási és étkezési lehetőséget is kínáló komplex programcsomagokkal tudunk szolgálni ? mondta Magyar Attila. Természetesen az iskolás csoportok mellett mindazok élhetnek a meghosszabbítás adta lehetőséggel, akik ez idáig nem tudták meglátogatni az európai szinten is egyedülálló Leonardo-tárlatot.

Szóljon hozzá!