ZETApress

hírportál

New Craft 2014 Szentendrén

New Craft meghívóAugusztus 28-án, csütörtökön este 18 órakor nyílik kiállítás a BKF Kézműves szakának legsikeresebb diplomamunkáiból a szentendrei Péter Pál Galériában, a Péter Pál utca 1-ben. Megtekinthető: szeptember 7-én, jövő vasárnapig hétfő kivételével 10 és 18 óra között ? tudtuk meg Kubik Elvirától.

A New Craft 2014 című kiállítás a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Kézműves BA szakán frissen végzett hallgatók legsikeresebb diplomamunkáit mutatja be. Kiállítók: Fekete Ildikó, Bráz Noémi, Gottlieb Réka, Zachar Viktória, Simon Luca, Szabó Rita, Mázsi Boglárka, Erdélyi Blanka, Daróczi Tímea, Zámori Zsófi, Szabó Dóra, Delity Kitti. A négy specializáció ? festett-nyomott textilművesség, kerámia, öltözék- és kiegészítő-tervező, szövő-textilművesség ? hallgatói a hagyományos technikákat továbbgondolva a formai és elméleti inspirációkra, valamint kutatásaikra alapozva új anyagok, formák és rendszerek kialakításával újraértelmezték a kézművességet és azt kortárs hangon szólaltatják meg.

Az anyagtársítások, a kézi és digitális technika ötvözése teret enged a játékosságnak, jelen, múlt és jövő szimbiózisának. Rétegek, kapcsolódási pontok és struktúrák váltakozó ritmusa emeli ki az anyagokat síkból a térbe, miközben az elem- és sorozatrendszerek megalapozzák a variálhatóságot, a moduláris rendszerek kialakítását. A szerkezetek és minták ritmusa erősíti fel a különböző anyagok egymásra hatását, a forma és a tartalom egysége kommunikációs csatornát alakít ki a tárgy és felhasználója között.

A kiállításhoz kapcsolódóan augusztus 30-án, 21 órától Virtuális Gardrób várja az érdeklődőket. A virtuális gardrób egy olyan stílusválasztási lehetőség és játék, ahol bárki beöltözhet egy egyszerű I-formájú ruhába, és a BKF textiles hallgatói által tervezett vetített mintákkal kiválasztatja a számára legszimpatikusabb megoldást. Lehetőség van különböző formájú és színű mintázatok egymásra vetítésére is, ahol a modell mozgása alatt megfigyelhető a minták torzulása a térben. Az izgalmas és látványos játék közben tapasztalatot szerezhetünk térről, színről, mozgásról, látványról és önmagunkról.

A BKF

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfólióval rendelkező felsőoktatási intézménye. A BKF-en két karon, négy fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik képzés, alap- és mesterfokon, illetve másoddiplomás szinten. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 12 alap- és 6 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A főiskolának jelenleg közel hétezer hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a BKF Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat. A BKF jelenleg több mint 70 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 29 országban. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Tevékenysége elismeréseként 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Superbrands védjegyet.

Szóljon hozzá!