ZETApress

hírportál

Sajtóházi fények

Eugen Jenő BocsorÉszak fényei címmel nyílt kiállítás délután 15 órakor a Vörösmarty utca 47/A-beli Sajtóházban a MÚOSZ Életmód szakosztálya szervezésében a Svédországban élő Eugen Jenő Bocsor és neje, Gizi Csuzy festőművészek alkotásaiból. A tárlatot Tóth Károly, a MÚOSZ elnöke nyitotta meg.

Eugen Jenő Bocsor és Gizi Csuzy a Svéd Művészeti Szövetség és a Svéd-Magyar Panoráma Világklub tagja, mindketten többszörösen elismert művészek. Kiállításukon beszédet mondott Heisler András, a MAZSIHISZ új elnöke és Csák Máté, a MÚOSZ Építészeti, Képző- és Iparművészeti Szakosztályának elnöke is. A megnyitón az Objektív Stúdió közel egyórás felvételt készített. A művészházaspár a kiállításon eladott képek árából befolyó bevétel 10%-át a rászoruló, illetve zsidó újságírók részére ajánlották fel. Ars poeticájuk: nem kötik magukat egyfajta kifejezési formához, de egyfajta stílushoz, témához sem. Mindkét festőművész szívesen fest tájképet, csendéletet, enteriőrt, portrét. Értékrendet nem állítanak fel. Céljuk, hogy képeik tükrözzék a természet, az ember szeretetét, az emberséget, az igazságosságot, a tisztességet, s hogy képeik közérthetők legyenek.

Tárlatuk több helyen is is látható lesz: április 23-ig a Sajtóház földszinti Mikszáth-termében, április 26-tól május 22-ig Újbudán a Zsombolyai utcai TIT Stúdióban és május 23-tól 26-ig (az EP-választások idején!) a SMYA Rendezvényközpontban, a IV. Magyar Világtalálkozón. Ott kerül sor az Életmód-díj átadására is. A pályamunkákat április 15-én, keddig kell a MÚOSZ Titkárságán leadni két példányban, elbírálásra alkalmas formában. Azokat a pályamunkákat tudják elfogadni, amelyek 2013. április 15-e és 2014. április 15-e között jelennek meg. A pályázaton fel kell tüntetni a megjelenés pontos idejét, helyét. Minden újságíró 2-3 anyaggal vehet részt, a díj megosztva is adható. A budapesti vándorkiállítás végéig svéd és kóser ételek várják a látogatókat a Sajtóházban, az utcáról is megközelíthető étteremben.

2 hozzászólás

  1. Az Életmód-díj pályázat beadási határideje és a pályaművek megjelenési ideje április 15-ről május 1-jére módosult. Részletek idekattintva olvashatók.