ZETApress

hírportál

Újra trolik a ligetben

72-es troli az Arany János utcánálÚjra a Közlekedési Múzeum elé érkeztek a veterán trolibuszok. A december 18-án megnyílt Troli ?80 kiállítás vasárnapi zárása előtt még konferenciával és izgalmas családi trolibulival idézik fel a budapesti troli közlekedés 80 évét. Öt veterán troli látható ismét a Közlekedési Múzeum előtt ? tudatta Domonkos Csaba kommunikációs referens.

A közel 60 éves első Ikarus troli, az első prototípus IK260T, egy AMG pótkocsi, valamint ZIU-9-es és egy ZIU-5-ös troli február 12-én éjjel érkezett a Közlekedési Múzeum elé, és a Troli ?80 kiállítás végéig, azaz február 16-án, vasárnap estig maradnak a múzeum előtt. A budapesti troli közlekedés megindulásának 80. évfordulóján megnyílt kiállításban február 16-án családi napot rendez a Közlekedési Múzeum. A Trolibuli ? Megállóról megállóra a 72-es troli útvonalán című családi vasárnapon 11 és 13 óra között a következőkre számíthatnak a résztvevők:

A troligarázsban sokféle troli várakozik. Van köztük piros, sárga, csíkos, csuklós, sőt pótkocsis is, mind másképp néz ki. A vidám trolik kigördülnek a garázsból, és színt visznek a csupaszon árválkodó hirdetőtáblákra, amelyek arra várnak, hogy tarka plakátok kerüljenek rájuk? Hogy néz ki a te trolid? Merre vezet a 72-es troli útvonala? Milyen a Közlekedési Múzeum, a Széchenyi fürdő vagy az Állatkert megálló? Útra kelünk a troligarázsból a saját tervezésű járművünkkel, feltérképezzük és megállóról megállóra követjük a 72-es trolibusz útvonalát. A kiállításhoz kapcsolódó szakmai konferenciát ma délután rendezik meg, melynek témája: a hazai trolibusz közlekedés múltja, jelene és jövője. A programokról részletesen az MMKM weboldalán lehet tájékozódni.

Szóljon hozzá!