ZETApress

hírportál

Leányfaluból Józsefvárosba

Éppen csak megnyitotta Molnos Péter szeptember 14-én, szombaton a leányfalui Aba-Novák Galériában az Aba-Novák: Sacra című kiállítást, máris egy újabb Aba-Novák kiállítás nyílt meg tegnap este 18 órakor a fővárosi József körút 70-ben. A vendégek közt felfedeztük Gyémánt László festőművészt és Kende János operatőrt is.

A Józsefvárosi Galéria több éve várta a feltámadását, újjáépítését. Ez a pillanat is bekövetkezett, amikor tegnap délután 13 órakor Kocsis Máté polgármester megnyitotta a lassan egy éve bezárt intézményt. Köszöntő beszédet Halász János kulturális államtitkár mondott. Este a megújult Rendezvényközpontban Sánta Péterné alpolgármester képviselte a Budapest VIII. kerületi Önkormányzatot.

Szabó Erzsébet kulturális igazgató üdvözlőbeszéde után Sándor György Kossuth-díjas humoralista nyitotta meg az Aba-Novák: Egy merész újító című kiállítást. A zenei közreműködő a Grencsó István ? Benkő Róbert jazzduó volt trombitán és nagybőgőn. Aba-Novák Vilmost unokája (Aba-Novák Judit fia) Kováts Kristóf méltatta. A két Kováts-lány: Kriszta és Dóra is megjelent, akiket a január 15-i Alternatív Pulitzer-díjátadón hallottunk énekelni.

Budapesten utoljára 2004-ben volt Aba-Novák Vilmos-kiállítás a Volksbank Galériában a festő 110. születésnapja tiszteletére. A mostani kiállítással a Józsefvárosi Galéria vezetése az újjáépítés után méltó módon szeretné letenni a névjegyét a budapesti kiállítási életben és így esett a választásuk a Corvin-díjas művész személyére. A leányfalui Aba-Novák Galéria minden szakmai támogatást megadva ajánlja az október 15-én, keddig látható kiállítás megtekintését!

Szóljon hozzá!