ZETApress

hírportál

Tükörben a Világ a Millenárison

Vajon mire van szüksége egy emberi lénynek? Jó, ha akad számára betevő falat, és van hol lehajtania a fejét. De szeretetre és biztonságra is vágyik. Fontos, hogy szabadnak és egyéniségnek érezze magát. És mindeközben megértse mindazt, ami körülötte történik. Kiállításunk megmutatja: az, hogy az ember milyen módon oltja e sokféle szomját, hatással van arra, hogy embertársai és a többi élőlény megkapja-e mindazt, ami őt megilleti.

A Millenáris Fogadó Padlásán december 12-én 17 órakor megnyíló kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Melyek az alapvető szükségleteim? Hogyan tudom ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetném? Ezekre a kérdésekre keres és kínál válaszokat a Tükörben a Világ színes, kacskaringós víziója, temérdek installációval és játékkal.

A Tükörben a Világ csapatot a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport alapította, akik 2005. óta tartanak gyerekeknek és fiataloknak a globalizáció témáját feldolgozó interaktív foglalkozásokat. Üzenetük, hogy az ember cselekvő lény, aki a szűkebb-tágabb világ történéseinek nem passzív elszenvedője, hanem kreatív alakítója.

A kiállítás látogatói szemléletes példákon keresztül kapnak képet arról, milyen az élet a Föld különböző szegleteiben, és hogy az ő életmódjuk hogyan hat mások életére. A művészi igénnyel kidolgozott, interaktív kiállítás mindenkihez szól, de különösen ajánljuk a 10-18 éves korosztálynak. A programra iskolai osztályok jelentkezését is várjuk. A kiállításhoz egy 33 foglalkozástervet tartalmazó játékgyűjtemény is elkészült.

Nyitva tartás: december 13-a és január 25-e között hétköznapokon 9-től 17-ig, hétvégén 10-től 18-ig. Az ünnepekre való tekintettel december 24-től 26-ig, valamint december 31-től január 4-ig a kiállítás zárva tart. Támogatók: a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma, a Millenáris Nonprofit Kft, a Dunapack Papír- és Csomagolóanyag Zrt. és a Synergon Informatika Nyrt.

Szóljon hozzá!