ZETApress

hírportál

Kávék a Hungexpón

Újra kávékat kóstolhattunk a Hungexpo B pavilonjában. Nagy sikerrel mutatkozott be tavaly a Magyar Kávétársaság Kft. rendezésében az I. Csodálatos Kávé Kiállítás, s péntektől ma estig ?duplázott? a rendezvény. Újdonság, hogy közönségnapra is várta a kávékedvelő közönséget.

A Csodálatos Kávé szakmai rendezvény marad, de újdonságként a kávékészítés rejtelmeibe a nagyközönségnek is engedtek ?egy napnyi? bepillantást a szervezők. Ez a változás összhangban van a korábbi elképzelésekkel. A kávéfogyasztás kultúrájának hazai megismertetésében is szerepet vállaltak a kiállítás szervezői, s a most beiktatott nyílt nap mindenképpen jó lehetőséget teremtett, hogy a kávé megannyi változatát, a kávéfogyasztás kultúráját jobban megismerje a nagyközönség.

Sok-sok üzleti tényező, például a kávé világpiaci árának alakulása, mindenképpen indokolta, hogy a szakemberek nagy figyelmet szenteltek a piac mozgásainak. A kereskedők, a forgalmazók és a nagybani felhasználók számára kihagyhatatlan fórumot jelentett a II. Csodálatos Kávé szakkiállítás, amelynek tavaly áprilisban rendkívül jó visszhangja volt a hazai és nemzetközi szakmai körökben. A kiállítás első két napja ? péntek és szombat ? szakmai nap volt, kötelező regisztrációval. A nagyközönséget mára várták, ezért közönségprogramokat is szerveztek.

Az ősszel beharangozott kiállításon részt vett a hazai kávépiac legtöbb meghatározó cége. Az idén kávémárkákon kívül a kiegészítő termékek gyártói, cukorforgalmazók, csomagolástechnikai cégek, a kávégépek forgalmazói, valamint a vendéglátóegységek berendezésével foglalkozó vállalkozások is jelen voltak. A II. Csodálatos Kávé kiállításhoz a VII. Magyar Barista Bajnokság, és az I. Amatőr Barista Bajnokság kapcsolódott. Ez utóbbira mindazok nevezhettek, akik csak értik a kávéfőzést, de semmilyen hivatalos papírjuk nincs ennek igazolására.

Tuning Show a Vásárvárosban

Péntektől vasárnapig Kőbányán ismét igazi exkluzív szenzációval lepték meg hazánk autókat kedvelő közönségét! A hatodik életévébe lépett Carstyling.hu Tuning Show nem csak hazánk, hanem a Kelet-Közép-Európa legnagyobb hasonló jellegű rendezvényeként, idén minden eddiginél nagyobb volumenben debütál! Összesen húszezer m2 fedett, és 35 ezer m2 kültéri területen a hazai és nemzetközi tuning és hifi élet legütősebb alkotásait, termékeit és vállalkozásait mutatták be, hatalmas show és rengeteg látványos program kíséretében!

Szívesen átmentem volna ide is a kávékiállításról, de a Hungexpo sajtóbelépője erre nem jogosított fel. Mint Vécsei Mihály, a Hungexpo sajtófőnöke elmondta, még ő sem mehet be, csak jeggyel. Korábban nem volt így, ám a nehéz gazdasági helyzetben megértem a szervezőket: Fizessünk, ha írni akarunk róluk, s úgy juthatnak ingyen reklámhoz, hogy még mi fizetünk!

Szerettem volna az új sportágat, a Gymkhanát is megtekinteni, mivel egy sportágalapító verseny került megrendezésre ezen a hétvégén. Az autósportok legújabb válfaja, a Gymkhana, a gyorsulás, a drift, és a szlalom akrobatikai látványosságainak legjava egy pályára sűrítve, melyben a hátramenet is követelmény!

A versenynek Japánban, Angliában és az Egyesült Államokban már nagy hagyománya van, de péntektől hazánkban is kezdetét vette a futótűzként terjedő, harmadik generációs őrület! A sokak számára még ismeretlen sportág óriási koncentrációs készséget és kiváló vezetéstechnikát igényel, így aki erre adja a fejét, annak mindhárom területen profinak kell lennie.

A Gymkhana főszponzora több autóversenyt és klubot is támogat, s tavaly száznál is többször tudósítottunk róluk ingyen és bérmentve, pusztán olvasóink tájékoztatására. Mivel a hétvégi bemutatójukra szokás szerint megint ?elfelejtettek? meghívni ? holott elvárták volna, hogy előzetesen ehhez is hírverést csináljuk ?, sem most, sem a továbbiakban nem vagyunk hajlandóak leírni a nevüket. Remélem, érthetően fogalmaztam!

Szóljon hozzá!