ZETApress

hírportál

Sarki fény az Eckermann Kávézóban

Kirsten Klein fotográfus képeiből nyílt kiállítás Ferencvárosban, a Goethe Intézet Eckermann Kávézójában Sarki fény címmel. A művésznő sajnos nem vett részt a tegnap esti megnyitón, mert hazautazott Dániába.

S hogy mi köze van a dánoknak a németekhez? Azon kívül, hogy szomszédok, kultúrájukban is több közös vonás fedezhető fel. A kiállítást a kecskeméti székhelyű Dán Kulturális Intézet szervezte, s a nyitóbeszédet a nemrég kinevezett igazgató asszonyuk, Hanne Tornoe mondta. Megtisztelte a kiállítást Hans Michael Kofoed Hansen dán nagykövet is. Figyelmünkbe ajánlotta a Németország északi határa melletti dán szigetvilágot, ahol a képeken lévőkhöz hasonló tájakban gyönyörködhetünk.

A falakon lévő felvételek Kecskemétről érkeztek a fővárosi bemutatóra, s a kávézóban szeptember 7-ig láthatjuk őket. Utána visszamennek alkotójuk után Dániába. Honlapjukon is megtekinthetünk közülük néhányat, de mégis a helyszínen az igazi az eredeti 19 felvétel. A kávézóban a műélvezet mellett a gasztronómiai gyönyöröknek is hódolhatunk, melyekből a megnyitón is kaphattunk kóstolót.

Szóljon hozzá!