ZETApress

hírportál

Vegykonyha a múzeumban

Látványos kísérletek egy XIX. századi kémiai laboratórium másában, izgalmas előadások, és interaktív családi programok ? három hónapon keresztül. A 2011-es a Kémia éve, amelyhez kapcsolódva a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Kémia ünnepe címmel indított ma programsorozatot.

A Kémia ünnepe délután a Közlekedési Múzeumban egy teljesen felszerelt XIX. századi labor, a Vegykonyha megnyitásával indult, ahol különböző látványkísérletek és foglalkozások lesznek majd. A résztvevők közelebb kerülhetnek a kémia világához, egyszerűbb kémiai kísérleteket végezhetnek, megismerhetik, hogy milyen szerepet játszik a kémia mindennapi életben, a borászatban, valamint az élelmiszeriparban pl. mit rejtenek az ?E? számok.

A Vegykonyhában a felszerelési tárgyak, berendezések a XIX. századi kémiai laborokat idézik, mindemellett ebben a teremben a diákcsoportok, és a látogatók a meghívott előadókkal közösen kísérleteket is végezhetnek. A látványkísérletek és a múzeumpedagógiai foglalkozások csütörtökönként és vasárnaponként felváltva követik egymást. A múzeumi Családi vasárnapi programok is kapcsolódnak a rendezvénysorozathoz. Február 6-án, és 27-én a Duma Színház tagjai oktatják a kémiát. A múzeum Prielle Kornélia utcai Műszaki Tanulmánytárban pedig áprilisban várják majd izgalmas rendezvények az érdeklődőket. A részletes program idekattintva letölthető.

Szóljon hozzá!