ZETApress

hírportál

Szimultán és elkülönítés

Január 21-én, péntek délután 5 órakor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Kürtösi Brigitta fiatal százhalombattai művész első önálló kiállítása nyílik Szimultán címmel a százhalombattai Matrica múzeumban, a Gesztenyés utca 1-3-ban.

A kiállítást mestere, László Bandy képzőművész nyitja meg, közreműködik Dohárszky Béla klasszikus gitáron. A Matrica múzeum hagyományaihoz híven a Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan százhalombattai művész kiállításának ad teret. Idén Kürtösi Brigitta: Szimultán című kiállítását láthatja a közönség.

A művész munkáival már számos csoportos kiállításon szerepelt. László Bandy képzőművész tanítványaként kezdte művészeti pályafutását. Kürtösi Brigitta festő-restaurátor művészként végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2010-ben. Szakmája aktív művelése mellett alkotó tevékenységet is folytat.

A tárlat címe is tükrözi az együtt bemutatott képek koncepcióját; időutazást az anyagok, alkotói módszerek és folyamatok között. A kortárs képzőművészeti irány mellett a klasszikus technikák is helyet kapnak. A képek szellemi eszenciák, kivetítései a jelenségek analitikus lebontásának, (differenciálás) és újra felépítésének (integrálás).

A múzeumban február 27-ig megtekinthető a kiállítás hétfő kivételével naponta 10-től 17 óráig. Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők! Addig is érdemes megnézni Kürtösi Brigitta munkáit weboldalán! Nem fognak csalódni, annyi szent!

A Magyar Kultúra Napja előtt figyelemreméltó programot ajánlanánk a Matrica múzeumban a múzeum baráti köre előadás-sorozatának keretében. Ma délután 5 órakor Szegény és gazdag rétegek elkülönítése a római korban címmel előadást tart Nádorfi Gabriella, a székesfehérvári Szent István király múzeum régésze. A részvétel ingyenes!

Szóljon hozzá!