ZETApress

hírportál

Csalódtak a hívatlanok

Már tegnap este megnyílt a kiállítás ? fogadták egymást délután 2 órakor a megnyitók állandó vendégei a Fészek Művészklub földszintjén. A II. emeleti Herman-terembe ezután már fel sem mentek, hanem csalódottan hazaballagtak.

Ha bárki azt hinné, hogy átverték őket, ki kell ábrándítanom. Csak annyi állt a programfüzetben, hogy Gulyás Katalin iparművész kiállítása szerda délután 2-től január 28-ig munkanapokon délután 2 és 7 óra között látogatható. Csak a névre szóló meghívók tartalmazták, hogy a szokásos időben, kedd este 6-kor nyílik a kiállítás, melyen Kovalovszki Márta beszéde után Szentpéteri Csilla és zenésztársai mediterrán melódiákkal szórakoztatják a vendégeket.

S miért volt ez a titkolózás? Mert a klub vezetését már rég irritálta, hogy sokan a megnyitókat csak ingyenes étkezési lehetőségnek tartják, nem a művészet, hanem az evés-ivás miatt mennek. December elején is szinte közelharcot kellett vívni azokkal, akik már a megnyitó beszéd alatt meg akarták dézsmálni a büféasztalt. Ezek az emberek nem csak a hasukat, de a zsebüket is megtömik a pogácsákkal és süteményekkel, miközben azt sem tudják, hogy épp ki az alkotója a műveknek. Mivel a mai hívatlanok is visszafordultak az földszintről, biztosan ők is csak ezért érkeztek. Sajnálom szegényeket, hogy éhesen kellett hazamenniük…

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Barátságtalan Fészek | ZETApress

Szóljon hozzá!