ZETApress

hírportál

Ramszesz ? Az ásatás

Vándorkiállítás világpremierje lesz Újpesten. Október 3-án nyílik Magyarország legnagyobb interaktív egyiptomi kiállítása a WAX Kultúrgyár 3000 négyzetméterén. Az interaktív tárlat egy elképzelt ásatást mutat be, melyben II. Ramszesz egyik templomát, a fáraó elődeit és sírkamráját láthatja az érdeklődő közönség.

Ez év őszén újabb csemegét fogyaszthatnak az ókori Egyiptom szerelmesei. A RAMSZESZ ? AZ ÁSATÁS kiállításon keresztül a híres fáraó misztikus világába juthatnak el, amely a budapesti WAX Kultúrgyárban nyílik október 3-án. A látványos kiállítás során a látogatók átélhetik egy, a Per-Ramszesz városa által inspirált település feltárását. A vándorkiállítás 2011. február 28-ig látható, azután indul Brnoba, ahol hasonló feltételek mellett láthatja a cseh közönség.

A magyarországi szervező, Ramszesz-projekt egy 3000 négyzetméteres térben rendezte be a kiállítást, amely helyszín első termében megvalósítottak egy 700 négyzetméteres templomot, melyben a héliopoliszi kilenc isten szobrán kívül autentikus oszlopok várják a látogatókat. A következő teremben Ramszesz öt legnagyobb elődjével ismerkedhetnek meg, az utolsó területen pedig a sírkamra és a kincseskamra legfőbb részeit láthatják.

Ramszesz személye és a kalandok minden gyermek és felnőtt képzeletét megragadják. Exkluzív betekintést nyerhetnek a látogatók Ramszesz korának miliőjébe ? mondta Árkai Mónika a rendezvénynek helyszínt biztosító WAX képviselője. ? Büszkék vagyunk rá, hogy a WAX lehet a kiállítás világpremierjének helyszíne.

A WAX Kultúrgyár épületegyüttes két felújított ipari csarnokban 3000 nm-en, impozáns tereivel, ideális befogadója szinte bármilyen típusú eseménynek. Semleges belső terei, letisztult vonalai, jó megközelíthetősége és a könnyű parkolási lehetőség Budapest egyik legkeresettebb és legrugalmasabb rendezvény- és kiállító helyszínévé teszi. Az intézmény gépkocsival és tömegközlekedéssel is kiválóan megközelíthető.

Közvetlen szomszédságában hatalmas ingyenes parkoló áll rendelkezésre, melynek igény szerint őrzését is megoldjuk. Gépkocsival Váci út-Árpád út utáni első sarok, tömegközlekedéssel Újpest?Városkapu metrómegálló. Címe 1047 Budapest József Attila út 4-6. Eddigi nagyobb kiállításaik: Nagy Kriszta X?T életmű-kiállítása, Andres Serrano kiállítása.

A RAMSZESZ ? AZ ÁSATÁS október 3-án ? az önkormányzati választások napján!!! ? 10 órakor nyílik, és 2011. február 28-ig fogadja a látogatókat. Nyitva minden nap 10-20h-ig. Jegyek már most válthatók a Concert & Media honlapján, a kiállítás szeptember 6-án induló honlapján, vagy a 226-6394-es telefonszámon. Belépőjegyek ára: felnőttjegy 2500 forint, gyerekjegy (14 éves korig) 2000 forint, családi jegy 8000 forint/4 fő, iskolai csoportok 1800 forint/fő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ramszesz ? az ásatás sikere | ZETApress

Szóljon hozzá!