ZETApress

hírportál

Vendégünk a Jászság

Ma és holnap kerül sor először a régiók bemutatkozása a Magyar Nemzeti Múzeumban. Reggeltől estig kézműves-bemutatók, játszóház, honismereti előadások várják a kicsiket és nagyokat, kortárs képzőművészeti kiállításban gyönyörködhetünk. A rendezvény a Végtelen utazás ? Utak térben és időben című történeti-turisztikai kiállításhoz kapcsolódik. A belépés ingyenes.

Két hét múlva a Gödöllői Turisztikai Régió bemutatkozására kerül sor. A szombati program nyitóharsonák hangjával indul a veresegyházi Fúvószenek előadásában. Gódor András elnök köszöntője után az isaszegi Csaba táncegyüttes tart bemutatót. Utána Kartal, Pécel és Tóalmás hagyományőrzőit láthatjuk. A napot betlehemes játék zárja.

S mivel várnak minket egész nap? Hímzés, gyapjúfonás ? Magyar Pékek Fejedelmi Rendje Észak-alföldi csoportja, növénybemutató és tanácsadás ? Péceli Kertészeti Szakközépiskola, Szabó Dávid fazekasmester bemutatója a magyar népi fazekasságról Dányból, tökdíszítés és tökfaragás ? Baloghné Kegyes Lonci bemutatója Zsámbokról, kézműves foglalkozások kicsiknek és nagyoknak ? a Péceli Alkotó Pedagógusok Egyesülete, szövés-fonás bemutató foglalkozások ? Szövőkör Veresegyházról és a kartali népviselet bemutató babakiállítás.

Szóljon hozzá!