ZETApress

hírportál

Spiritusz kortárs műtárgyakban

Boltokba került az első, limitált darabszámú és sorszámozott pálinkás Art Collection. Szoborba öntött palack és üvegre festett gesztusszerű festmény mellett van, amelyik kortyolgatás mellett izgalmas optikai jelenségre is fényt derít ? tudatta Németh Andrea Lulu.

Láthatunk olyat is, amikor test és lélek egy ágyas meggyel teli üvegen átnézve játékosan egészíti ki egymást. Nem utolsósorban találkozhatunk Rézszeder angyalka szuperhőssel is, aki fogja kistáskáját, hogy fényt csiholjon az éjszakában. Ajánljuk mindazoknak, akik nem csak a pálinkára, de a jelenkori vizuális kultúrára is szomjaznak.

A Rézangyal pálinkás csapat kezdeményezésére a Várfok Galéria fiatal tehetségeket felfuttató filiáléjával, a Spiritusz Galériával együttműködésben hosszú és átgondolt gyártási folyamatok után művészi koncepciókkal átitatott, újraértelmezésekkel ágyazott pálinkás palackokkal találkozhat a pálinkakedvelő vásárló.

A fiatal művészekkel való gyümölcsöző együttműködés végeredménye pedig tartalomhoz a forma, vagyis egyedi kézjeggyel ellátott, limitáltan sokszorosított, pálinka ihlette kortárs műalkotás. A kortárs kollekció első darabjai Abonyi Alma, Appelshoffer Péter, Kútvölgyi Léna, Tesch Katalin és Zhenia Bozukova alkotásai, akik bár mind pályakezdők, ám fiatal koruk ellenére szinte kivétel nélkül díjakkal, kiállításokon, kollekciókban való szereplésekkel büszkélkedhetnek.

Amikor a palack kaméleon módjára eggyé válik a képpel

Olyan rendhagyó művészeti pályázatra hívtuk a galéria művészeit, melynek célja a Rézangyal Art Collection létrehozása és bevezetése. Ez azt jelenti, hogy egy-egy pálinkánk inspirálására a jelentkező művészek egyedi és rendhagyó műtárgyakat alkottak ? mondta el Maros Kata, a Rézangyal termékfejlesztési vezetője. ? Az Art Collection idea folytatását jelzi az is, hogy pár nappal ezelőtt ért véget művészeti címketerv pályázatunk, mely során arra kértünk fel grafikusokat, hogy álmodjanak olyan címkéket pálinkás palackokra, melyeket szerintük szívesen vesz kézbe és visz magával egy hazánkba érkező turista ? tette hozzá.

A kortárs művészettel átitatott első széria véges számú; öt művész, öt variációja, mindössze száz-száz sorszámozott darabban. Aki nem tud sebtében felkerekedni, hogy útba ejtse a legközelebbi Rézangyal Pálinkaházat, az mindenképp vésse fel az aktuális őszi-téli ajándéklistájára. Budapesti lelőhelyek: Mamut, Madách tér, Szervita tér, GreenDoor és Pálinkapince. Vidéki lelőhelyek: Eger, Miskolc, Balatonfüred.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Egy kupica művészet! | ZETApress

Szóljon hozzá!