ZETApress

hírportál

Őrségváltás a magyar designban?

A GKM október 8-án adja át a Magyar Formatervezési Tanács által kezelt Magyar Formatervezési Díjat. Az 5 évvel ezelőtt megújult Díjjal a magyar design kiemelkedő alkotóit jutalmazzák termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka kategóriában. A 28. Magyar Formatervezési Díj átadója egyben a budapesti Design7 nyitórendezvénye is. A nyertesek, a különdíjasok és a kiemelt pályázók munkáiból kiállítás nyílik, amely október 9-től október 28-áig látható az Iparművészeti Múzeum első emeleti kiállítótermében.

A díjazottak névsora és a győztes pályamunkák az ünnepélyes átadóig nem nyilvánosak. Annyit azonban elárulhatunk, a Formatervezési Díj legfiatalabb mezőnyéről hullik le a lepel október 8-án. A 11 díjazott alkotás arról tanúskodik, hogyan költözhet be innovatív ötletek és kreatív kivitelezés segítségével a luxus az életünkbe.

Az idei díjra benyújtott pályázatok színvonala továbbra is kiemelkedő. A legtöbb pályázat diákmunka kategóriában érkezett be. Jelentősen nőtt a vizuális kommunikáció kategóriában érkezett pályamunkák száma! A Tanács már régóta várta ezt az ugrásszerű növekedést. Mivel a hazai piac a tervezőket leginkább ezen a területen alkalmazza, így a pályázati kedv növekedésével sok itthon megvalósult kiváló arculatot elismerésére nyílik lehetőség. A szakmai zsűri idén újra ad ki díjat ebben a kategóriában. Beérkezett 222 pályamunka, melyből termékkategória 53, vizuális- 39, tervkategória 57, diákmunka-kategória pedig 73 pályamunka.

Szóljon hozzá!