ZETApress

hírportál

Perlick a várban

A lipcsei Van Gogh kiállítása nyílt meg tegnap este a Budai Várban az Aktív Tours segítségével. Magyarország egyik legnagyobb beutaztató utazási irodája mindig elkötelezett támogatója volt a művészeteknek. Több sikeres kulturális esemény szervezése kötődik nevünkhöz.

Michael Perlick: Magyarország és Európa színek és fények bódulatában című kiállítása a Szentháromság téri Magyar Kultúra Alapítvány épületében július 18-ig tekinthető meg naponta, 10 és 18 óra között. Ő Lipcse Van Gogh-ja! ? írta a művészről Németország legjelentősebb Boulevard-újságja, a Bild 2008. májusában.

Michael Perlick 1948-ban született, Lipcsében nőtt fel, és a ?70-es években vált ismertté Van Gogh és más nagy mesterek lenyűgöző másolataival. Ezeket az akkori kommunista rendszerben ismerősök segítségével, ?pult alatt? adták el. A másolási festészet volt akkoriban ? ahogy maga a művész is mondja ? a legjobb iskola. Michael Perlick, úgy, mint Van Gogh, autodidakta. A nagymester művészi befolyása Perlick mai, saját festményein is szembetűnő.

25 éves alkotói szünet után Perlick úr 2005 óta újra fest. Láthatunk erőteljes, dekoratív festményeket expresszionista színhasználattal, valamint műveket, finom érzékkel a természetes fényre. Több kiállításnak köszönhetően ? Lipcse, Berlin, Hamburg, Lübeck, Temesvár és Kijev ? egyre keresettebbé váltak képei.

A képek ma már messze Lipcse határain túlra is kijutnak. Előfordulnak olyan ismert helyeken, mint a brüsszeli Európai Tanácsban, Kijevben, Havannában, valamint az Egyesült államokbeli San Franciscóban és New Jerseyben. 2009-ben a washingtoni Fehér Házba, Michelle Obama privát szobáiba is eljutottak.

Szóljon hozzá!