ZETApress

hírportál

Lakástrend a Műcsarnokban

Aki trendi akar lenni, vagy legalábbis nyitott az új irányzatokra, annak feltétlenül ott a helye a 13. Lakástrend és Design 2010 kiállításon holnaptól vasárnapig a Műcsarnokban ? tudtuk meg sajtótájékoztatójukon, ahol Lantai József járt és fényképezett.

Enteriőrtrendek, a jelen és a jövő formái itthonról és külföldről, élő zenei programok és vetítések, mindezek az egyik legjelentősebb lakberendezési és formatervezési seregszemlén. Ahogy megszoktuk, a hazai formatervezés és iparművészet befutott és kezdő alkotói is jelen vannak a Made in Hungary szekció standjain.

A Műcsarnok apszisában a tavalyi koncepcióhoz hasonlóan egy neves nemzetközi trendelőrejelző cég prognózisa alapján alakult ki a mostani 4 nap = 4 trend koncepció. MANGA, GRANNY, SHOWTIME, FILM NOIR az idei trendnevek, melyek műfaji filmek ihletése alapján a Werk Akadémia vezetőinek és tanárainak elképzelései nyomán állnak össze a Műcsarnok terében egy izgalmas, mixmédiás installációvá.

Mr. Pink, esetleg Mr. Barna? Vagy inkább Beatrix Kiddo sárga-fekete szerelésébe bújt amazon? Netán a japán fiatalok őrült, színnel teli Bosozoku-stílusának híve vagy? Akkor mindenképpen neked szól a MANGA trendje! Napszítta kékek, homokszínek, csíkos tengerparti napernyők Cote d?Azur hangulatban. Hímzett-horgolt felületek, csipkedíszítés és levendulaillat minden mennyiségben. Ez a GRANNY! Miss Marple egy csipet arzénnel is fűszerezné.

Túlszínezett, zajos világ, ahol éjjel is nappal van. Alap- és fémszínek, meghökkentő formák, flitter és boa minden mennyiségben. Dzsessz, Chicago, 1920. Glam, London, 1970. Ilyen a SHOWTIME. FILM NOIR. Gázláng, szemerkélő eső. Egy vonzó szőke nő fordul be a sarkon. Acélkék, fekete és fehér színek, halszálkamintás szürke kabát. S persze sötétlila bőrkesztyű. Fritz Lang vagy Alfred Hitchcock megőrülne érte!

Pénteken 15 órai kezdettel Stílusuzsonna a KARE kiállítási területén a Trüffel divatház együttműködésével. Ruhák és enteriőrök, színek és formák, régmúlt és a XXI. század! Keressük egy szimbólum újraértelmezését, egy fogalom újraélesztését, nem kisebb céllal, mint megtalálni napjaink lendületes pesti nőjét!

Szombaton 16 órai kezdettel Rapid Randi lakberendezőkkel. Ha új lendületet akarsz venni és kreatív ötletekre vágysz, esetleg van elképzelésed, de gyakorlati problémákba ütköztél lakásod berendezését, átalakítását vagy felújítását illetően, keresd fel a 4szoba.hu olvasói által legmagasabbra értékelt lakberendezőit és dolgoztass velük egy rapid randi keretében! Hozd magaddal lakásod méretarányos alaprajzát, és 15 perced van rá, hogy megtaláld a hozzád illő stílust, kedvenc lakberendeződet és a legjobb ötleteket!

Szintén szombaton 20 órai kezdettel lesz Konsánszky Dóra divatbemutatója, aki a 2010-es tavasz-nyári kollekcióját mutatja be. Az idei tavaszi kollekció korábban már elsöprő sikerrel szerepelt az MQ Vienna Fashion és a Paris Fashion Week-en egyaránt.

És még mindig szombat! Különleges élményben lehet részünk, ROLLING TONES by WERK AKADÉMIA ? gördülő divat-performansz, ahol Lakatos Márk és Lang Sonja mozgásba hozza a Lang-kreációkat. Ezen a napon a különleges design-parti egészen éjfélig tart.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Fiatal Urbanisták, a Király utca ? Dizájn utca kezdeményezés keretében szombaton egy virágültető programra várják a látogatókat, akiket a Király utca üzletei, éttermei aznap hosszított nyitva tartással, és kedvezményekkel várnak.

Tehát március 4-től 7-ig Műcsarnok: Lakástrend és Design kiállítás! Jegyvásárlás csak a helyszínen, nyitva tartás 10-től 19 óráig, és mint már említettem, 6-án, szombaton éjfélig. Mindezek csak ízelítőül! Részletesebb program weboldalon olvasható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Divat a Műcsarnokban | ZETApress

Szóljon hozzá!