ZETApress

hírportál

MikulásGyár karácsonyig

Joulupukki nyitotta meg az idei MikulásGyárat. Ma délelőtt az igazi finn Mikulás és egy magyar Manó közreműködésével nyíltak meg a MikulásGyár kapui. A szervezők mától egészen december 21-én péntekig várják a Millenárison az adományokat, elsősorban tartós élelmiszert és jó minőségű használt játékokat.

A nagy-múltú jótékonysági kezdeményezés helyszínén hétvégenként egész-napos szórakoztató programokkal várják a családokat: színházi előadások, interaktív játékok, animátorok várják a kicsiket és nagyokat, a nagyszínpadon fellépnek a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb művészei, emellett a tematikus hétvégéken sztársportolókkal, gamerekkel, szuperhősökkel találkozhatnak az érdeklődők. Idén 14. alkalommal nyitotta meg kapuit pénteken délelőtt a nemzetközileg is elismert MikulásGyár. Az eseményen részt vett Joulupukki, az igazi finn Mikulás is, akit az ünnepélyes nyitóceremónián egy magyar Manó tolmácsolt.

Mint október 24-én szerdán megírtuk, a szervezők november 30-a és december 21-e között gyűjtik a rászorulóknak szánt felajánlásokat. Idén új helyszínen, a Millenáris Parkban épült fel a varázslatos gyár, ahol minden nap 9-21 óra között fogadják az adományozni vágyókat. A négyezer négyzetméteren minden a karácsonyról szól, így a felajánlók hamisítatlan ünnepi hangulatban adhatják le adományaikat a nélkülözők számára. Ahogy minden évben, idén is elsősorban tartós élelmiszert, édességet, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet és játékokat várnak felajánlásként.

Az adományozók sem távoznak élmény nélkül, minden pénteken, szombaton és vasárnap szórakoztató programok sokaságából választhatnak. A MikulásGyár Alapítvány idén a Nakama&Partners Kft-vel együttműködésben szervezte meg a karitatív gyűjtőakciót és a kapcsolódó rendezvényeket, melynek részeként színházi előadások, táncoktatás, kézműves alkotósarok, koncertek, közönségtalálkozók és interaktív programok várják a családokat.

A nyitóhétvégén ? mások mellett ? fellép Szinetár Dóra, Oláh Gergő, Vastag Csaba és Curtis is, szombaton és a vasárnap pedig sztársportolók is várják az érdeklődőket. Szombat délután Risztov Évával, Kucsera Gáborral és Tóth Frankkal, vasárnap pedig Kiss Gergővel, Németh Rolanddal és Gera Zoltánnal találkozhatnak a látogatók.

A Millenáris mellett Budapesten a Lurdy Házban is gyűjtik a csomagokat, hogy a pesti oldalon ajándékozni szándékozók is könnyen találjanak maguknak olyan helyszínt, ahová elvihetik adományaikat. Érdekes gyűjtőpont lesz idén a József Attila Színház aulája, ahonnan az adományokat a színház december 20-án csütörtökön szállítja a Millenárisra, közben 4 színházi programot is adva a főhelyszínen. A gyűjtőpontok köre továbbá kibővült 17 megyeszékhellyel és több önkormányzattal. A teljes címlista weboldalukon érhető el.

A Mikulásgyár logisztikai partnere a Magyar Posta Zrt, amely az egyébként számára csúcsszezont jelentő időszakban biztosítja az adományok elszállítását a Magyar Vöröskereszt központjába. A csomagokat országszerte a legtöbb postán térítésmentesen veszik át. A dobozokra csupán rá kell írni nagybetűkkel: MIKULÁSGYÁR! Az akcióhoz idén támogatóként csatlakozott az Antenna Hungária Zrt, az MVM, a Szerencsejáték Zrt. és az NKM Zrt, médiatámogatóként pedig az ATV, a tv2 és a Femcafe.hu is.

1 hozzászólás

  1. Kultúrkamion a Mikulásgyárban! Már nemcsak játékokkal kedveskednek a Mikulásgyárban, de decemberben az Esztrád Színház jóvoltából még egy szuper kamiont is birtokukba vehetnek az odalátogató gyerkőcök. Az Esztrád Színház a Mikulásgyár rendezvénysorozatán belül naponta ingyenesen megtekinthető gyerekműsorokkal várja a kicsiket, hogy még varázslatosabbá tegye számukra az ünnepeket. A felnőttek délelőttönként az Itt élned, halnod kell! című filmet tekinthetik meg, délután 13, 15 és 17 órától gyerekműsorok:
    Hóember és a kiskutya interaktív előadás
    FutuRobi talkshow virtuális elemekkel
    Móra Ferenc: Suszter manói bábelőadás