ZETApress

hírportál

Rock&Roll Áruház a Kispipában

Poós-könyvNeked a divat mondja meg, hogy ki vagy? Tudod, mi az a bundabugyi? A te anyukád is viselt otthonkát? Apukád vagy a nagyfater csuklóján is fityegett autóstáska? Volt bomber dzsekid vagy épp Martensed? És lenézted a susogós joggingot viselőket? Megannyi fogalommá vált ruhadarab és kiegészítő, mely része kis országunk kultúrájának.

Poós Zoltán: Rock&Roll Áruház című könyve csokorba gyűjti a legenigmatikusabb darabokat az ’50-es évektől napjainkig. Finom stílusérzékkel és humorral megírt vadiúj könyvét október 09-én mutatták be az Anker’tben, melyről idekattintva olvashatunk.

Sütő Enikő volt az év manökenje, volt olyan divatbemutatón, amit Kádár János tiszteletére rendeztek. Volt szerepe a Linda című magyar tévésorozatban, volt zsűrielnök szépségkirálynő választáson, volt mozifilm szereplő, volt nemes ügyek támogatója, volt a világ sok országában, és van egy remek modelliskolája.

Oltai Kata művészettörténész ruhatárának igényesen összeválogatott darabjait évek óta garázsvásárok, titkos turkálók vagy igazi kincseket rejtő bolhapiacokon találja meg. Hisz abban, hogy a régi ruháknak történetük, külön meséjük és személyiség formáló hatásuk van. Feminista galériát és egy vagány second-hand üzletet is vezet, kurátorként a kortárs művészeti élet egyik meghatározó alakja és a céklától a kékesliláig minden hajszín jól áll neki.

A szerzővel és a téma két avatott szakértőjével McMenemy Márk újságíró beszélget november 21-én szerdán este 7-től a Kispipában (VII. Akácfa u. 38.) Ha hozol magaddal egy jellegzetes korabeli tárgyi rekvizitumot vagy valamelyik évtized fontos ruhadarabjában érkezel, egy pohár saját főzésű sörre az október 25-én megnyitott Kispipa vendége vagy! ? tudtuk meg Tamás Dorkától.

Szóljon hozzá!