ZETApress

hírportál

Kilincscica őszi kalandjai

Kilincscica, Mió és Wuff életében nagy változás történik. Óvodások lesznek. Hogyan veszik az első napok nehézségeit, apró trükkök ovisoknak és a bandázás csodálatos világa a Ligetben. Csodálatos történetek csodálatos illusztrációval. Szabados Melinda és Aros Éva közös munkája végre a boltokban.

Talán még emlékszel rá, hogy gyerekkorodban azok a mesék voltak mindig a legnagyszerűbbek és legizgalmasabbak melyeket szüleid nem a könyvből, hanem saját kútfőből merítve szőttek neked. Így lett egy kicsit más Csipkerózsika története, Apukád szerint Hamupipőke cipellője Nutellába ragadt bele a lépcsőn, és Peter Pant az Angry Birds-ök repítették magukkal Londonba egy makett-kiállításra. Így született meg Kilincscica 32 oldalas története is.

Ki ne ismerné Kilincscicát, rendes nevén Kilincsmacskát? Minden gyermek kabalái között rejtőzik egy, aki csak arra vár, hogy eljöjjön az éjszaka, amikor a kisgyermekek álomra hajtják a fejüket, ők elindulnak a nagyvilágba, ahol ezer kaland vár rájuk. Ilyen a mi főhősünk is, aki egy belvárosi lakásban várja elgémberedett lábakkal, mikor alszik el kisgazdája Dodika. Csendben fülel, vár?. és amikor már hallja a háziak mély szuszogását az ablakon keresztül távozva, vígan füttyentve hívja össze a ház és a környék cicáit, kutyáit, hogy aztán egész éjszaka tartó kalandokba keveredjenek.

Legjobb barátja Mió és Wuff a házból, de szívesen barátkozik az éjszaka során életre kelt egyéb játékokkal is. Kalandjaiktól hangos a pesti utca, az ott lakók pedig nem értik miért olyan álmosak kedvenceik egész nap. A Dörmögő Dömötörből már jól ismert Kilincscica első könyvében a főhősök kalandjait követhetjük végig az óvodába érkezéstől az első konfliktuson át annak megoldásáig.

Szóljon hozzá!