ZETApress

hírportál

2010-ben: Irány Pécs!

Pécs, Széchenyi térA héten vette kezdetét Pécs Megyei Jogú Város, a Pécs2010 Menedzsmentközpont Nonprofit Kft, a Hungarofest Nonprofit Kft, valamint több száz programszervező és civil programgazda szervezésében zajló Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program ? tudatták sajtósaik.

Az Országgyűlés szakbizottsága által is egyre sikeresebbnek ítélt kulturális eseménysorozat népszerűsítéséért Irány Pécs! ? néven országszerte aktivizációs kampány indult Magyarország eddigi legnagyobb kulturális eseménysorozatának, a jövő héten kezdődő Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program népszerűsítéséért. Pécs felkészült Magyarország eddigi legnagyobb kulturális programjának megrendezésére.

A Pécs Megyei Jogú Város, a Pécs2010 Menedzsmentközpont Nonprofit Kft. valamint a Hungarofest Nonprofit Kft. szervezésében zajló kampány célja, hogy felhívja a figyelmet az eseménysorozatra, valamint, hogy folyamatos tájékoztatás nyújtson az érdeklődőknek a Pécs2010 rendezvényeiről.

Az Országgyűlés Sport- és turisztikai bizottságának, valamint Kulturális és vidékfejlesztési albizottságának december 8-i közös ülésén pártállástól függetlenül minden bizottsági tag sikeresnek ítélte meg az Európa Kulturális Fővárosa projekt előkészületeivel kapcsolatos munkálatokat. Páva Zsolt, Pécs polgármestere az eseményen kiemelte: a beruházások az ütemterveknek megfelelően haladnak és a programok előkészítése is folyamatos.

A polgármester utalt arra, hogy az elmúlt években tapasztalható városházi döntésképtelenség és a túlságosan bürokratizált rendszer mára a múlté, a végrehajtandó feladatokat minden érintettel tisztázták, ez pedig látszik a mindennapi munka során is. Év végére a köztéri beruházások jelentős része befejeződik, 2010-ben pedig átadnak minden nagyberuházást ? mondta a polgármester december közepén.

Művészek és műsorvezetők a Pécs2010 sikeréért

December 7-e és január 31-e között Budapesten és 20 vidéki nagyvárosban, közel 70 helyszínen, több mint száz közreműködő népszerűsíti a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projektet. December 9-én, Budapesten, a Westend City Centerben ? amely a Pécs2010 Európa Kulturális Főváros együttműködő partnere ?, rendezett ünnepélyes megnyitón ismert előadóművészek és műsorvezetők segítettek regisztrálni az érdeklődőknek, felhívva a figyelmet a közelgő évad programjaira.

Megtiszteltetés számomra, hogy pécsiként részt vehetek a program népszerűsítésében. Számomra fontos, hogy minél többen lássák, mire képes a mi városunk, ha összefogásról van szó ? mondta el az eseményen Kandech Evelyne előadóművész.

Feleségem pécsi születésű, így gyakran látogatunk el a városba. Öröm látni azokat a pozitív változásokat, melyek a Pécs2010 kapcsán kezdődtek el, és remélem, hogy hosszú távon is profitál belőle mind Pécs, mind az ország ? tette hozzá Szujó Zoltán műsorvezető.

Bár Budapesten születtem, nagyon kedvelem Pécset. Részvételemmel azt szeretném üzenni mindenkinek, hogy jöjjön el 2010-ben Pécsre, és fedezze fel a kultúra és a város ezer arcát, mely éppoly színes, mint maga az évad ? emelte ki a megnyitón Stohl András előadóművész-műsorvezető.

Útlevél Európa Kulturális Fővárosába

Az országszerte színházakban, felsőoktatási intézményekben, közterületen és hipermarketekben zajló, közel két hónapos intenzív kampányban részt vevő, regisztrált érdeklődők Irány Pécs! ? útlevelet kapnak, amivel havonta más-más kedvezményeket vehetnek igénybe, ha 2010-ben Pécsre látogatnak. Az útlevél mellé folyamatos hírlevél szolgáltatást is biztosítanak a szervezők, így az érdeklődők rendszeresen tájékozódhatnak a Pécs2010 rendezvényeiről. A regisztráltak között 2010. végéig a szervezők havonta kisorsolnak egy-egy kétszemélyes pécsi hétvégi tartózkodást is.

Az első pár nap tapasztalatai alapján elmondható: óriási az érdeklődés a Pécs2010 Európa Kulturális Főváros rendezvényei iránt. Az Irány Pécs! ? infópultoknál folyamatos a regisztráció, a vártnál jóval többen adták meg e-mail címüket, hogy folyamatos tájékoztatást kapjanak a jövő évi programokról. Bízunk benne, hogy a következő hetekben is töretlen lesz az érdeklődés, és hogy ennek köszönhetően azok is ellátogatnak Pécsre, akik ezelőtt még nem voltak ? emelte ki a megnyitón Rubovszky Rita, a Hungarofest ügyvezető igazgatója.

Az útlevél kampány célja a visszajáró közönség megteremtése, akik az évad folyamán több alkalommal is ellátogatnak a kulturális főváros egyedülálló rendezvényeire ? tette hozzá Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója. A megnyitó jövő vasárnap este 6-kor lesz a baranyai megyeszékhelyen.

3 hozzászólás

  1. Az Envoy a pécsi Kandech Evelyne zenekara.

  2. Pécs hiába nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa címet, számomra éppen olyan maradt, amilyen volt: szemetes, koszos, zajos és rossz levegőjű. Páva polgármester csak a belvárost szépítgeti, de menjenek kicsit beljebb Uránváros felé, ott látszik csak igazán, milyen is Pécs bányászvárosa. Igaz, itt is építgettek, szépítgettek, de a szemetet csak nem takarítják: a parkok tele vannak szeméttel, a járdák piszkosak. Takarítani, takarítani…!!! Meg aztán Páva úr körülnézhetne a hivatalában, a Kossuth téren, mert ugyancsak sok a ?szemét? ott is. Nem ártana megtisztogatni ezt a Kossuth téri hivatalt a ?poloskáktól?!

Visszajelzések

  1. Nosztalgiavonattal Pécsre | ZETApress