ZETApress

hírportál

Újra kinyit az Ability Park

Jeltolmács közvetítette a szónokok gondolatait a siketeknek a sajtótájékoztatón a Jövő Házában. A sajtóanyagot a vak kollégák Braille-írásos anyagban követhették. Az idénynyitó esemény a fogyatékkal élők sajátos helyzetére igyekezett terelni a figyelmet. Olyan emberekről és olyan emberekhez is szólt, akikkel együtt kell boldogulnunk a jövőben is.

Hajnóczy Árpád, a Jövő Háza ügyvezető igazgatója az idei terveket vázolta. Befogadó házként akarnak továbbra is működni, s két-három hónapos időszakos kiállításokban gondolkodnak. Március közepén televízió-történeti kiállítás nyílik, majd az Internetről, később a pénz kialakulásáról valamint az energiáról láthatunk bemutatót. Későbbi terveikről még nem akartak beszélni, hadd legyen ez majd meglepetés.

Az Ability Park mától kísérleti jelleggel üzemel, míg szombaton újra megnyílik a nagyközönség előtt. Elindítják az egyszázalékos kampányukat is, mellyel a fogyatékkal élők segítőit akarják segíteni. Adónk egy százalékát ajánlhatjuk fel számukra február közepéig, így nekik szeretnének az elkövetkező két hétben reklámot csinálni.

Sajnos a park a fogyatékkal élők kísérőinek nem ad kedvezményes belépőjegyet. Van viszont családi kedvezmény és a diákoknak csoportos kedvezmény. A játékok olyanok, hogy a fogyatékkal élők kísérő nélkül is igénybe vehetik azokat, illetve a személyzet is segít nekik a használatukban.

A Millenáris Park már a GKM-hez tartozik, s a tárcát Csepeli György közpolitikai igazgató képviselte. Korábban az informatikai tárca államtitkáraként volt a park gazdája. Elmondása szerint a Jövő Háza ellenpontja a Terror Házának, mely inkább a múltnak állít emléket. A múlt és a jövő együttes megismerése segít ahhoz, hogy a jelent a legjobban megérthessük és megélhessük, s akkor a közeljövőben is sikeresek lehetünk. A parkról és programjairól a www.jovohaza.hu és a www.abilitypark.hu oldalakon nyerhetünk újabb információkat.

Szóljon hozzá!