ZETApress

hírportál

Betlehem az Országháznál

BetlehemÉlő állatokkal, köztük tevével mutatják be a betlehemi történetet a Kossuth téri Mesevárosban.

Az Ország Karácsonyának záróeseményeként december 22-én és 23-án a Kossuth téri Mesevárosban betlehemezők elevenítik fel a régi karácsonyi népszokást.

A Meseváros ingyenes családi programjaival egészen december 23-ig várja a Kossuth térre látogatókat. A Mikulásházban a gyerekek december 20-ig továbbra is személyesen találkozhatnak a Mikulással, ezt követően a ház karácsonyi betlehemmé alakul. Emellett a gyermekek hétvégén újra utazhatnak a Mikulásvonattal, megtekinthetik az állatsimogatót, az óriásbáb-előadást és a tűzzsonglőrök bemutatóját is. A Miniszterelnöki Hivatal Ország Karácsonya rendezvényére december 5-e óta harmincezernél is többen: családok, iskolai osztályok és óvodás csoportok látogattak el.

A Kossuth téri Meseváros ingyenes családi programja újabb elemmel bővül, a Kossuth térre látogatók a karácsonyt megelőző két napon betlehemezők segítségével idézhetik fel a régi karácsonyi népszokást. A betlehemes hagyományokat felelevenítő szereplők mellett élő állatok ? bárány, szamár, ökör, valamint egy teve ? is részt vesznek a játékban, melynek Bach és Händel művek adnak zenei keretet.

A mesélő Lukács evangéliumából mondja el a kis Jézus születésének történetét, a klasszikus zenei betétek mellett népi betlehemesekből hangzanak el részletek, a műsort végül József Attila: Betlehemi királyok című verse zárja. A betlehemes játék december 22-én és 23-án 12 óra és 19 óra között óránként látható a Meseváros előtti téren.

A Kossuth téren továbbra is folytatódnak a már megszokott népszerű programok: iparművészek, kézművesek mutatják be és árulják portékáikat, és a karácsonyi időszak jellegzetes ételei, italai is megkóstolhatóak. A Meseváros látogatói hétvégén (december 19-én és 20-án) újra utazhatnak a nagy népszerűségnek örvendő Mikulásvonaton és meglátogathatják az állatsimogatót is.

A Mesevárosban hétvégén szabadtéri gyerekfoglalkoztató is működik, ahol a kicsik és nagyok érdekes népi játékokat próbálhatnak ki, valamint dalokat is tanulhatnak és a néptánc fortélyaival is megismerkedhetnek. Aki az óriásbábokat kedveli, az is talál magának színvonalas programot a hétvégén, hiszen minden délután szórakoztató műsorral jelentkezik a Bab Társulat. December 20-ig a Mikulás továbbra is házában várja a vele találkozni kívánó gyermekeket, akiket ? miközben a Mikulásra várakoznak ? krampuszok és tűzzsonglőrök is szórakoztatnak.

A karácsonyi rendezvénysorozat részeként a Kossuth téren felépített Meseváros és kézműves vásár december 5-e és 23-a között hétköznaponként 12 órától 20 óráig tart nyitva. Az évek óta több ezer gyermeket vonzó Mikulásház pedig hétköznaponként 16 és 20 óra között, hétvégén pedig 10 és 20 óra között várja a Mikulással találkozni kívánó gyermekeket és szüleiket. Az Ország Karácsonya rendezvény részletes programjait itt megtalálhatjuk ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!