ZETApress

hírportál

Sóskönnyek, tengerek a MIND1 zenekartól

A MIND1 zenekar, Sóskönnyek, tengerek című második korongja már kapható a lemezboltokban. Az új anyagon nagy szerephez jutottak a vendégzenészek a legkülönfélébb hangszerekkel: tangóharmónika, szaxofon, cimbalom, trombita. A zenekar jelenlegi stílusát tekintve egyfajta rockos etno-underground, sok-sok sanzonos, tangós, népzenei, blues-os elemmel.

Erős filozófiai háttér van az albumon, ami már a címben is megjelenik. A Sóskönnyek (így szóköz nélkül) az érzelmeket fejezik ki, nem csak a bánatot, hiszen örömünkben, meghatódottságunkban, vagy fáradtságunkban is sokszor könnyezünk, a tenger egyrészt a mindenség, a thalassa kifejezője, másrészt a lemezen más dalokban is vissza-vissza térő motívum a tenger.

Az együttes tagjai: Raczi-Juhász Miklós ? akusztikus és elektromos gitárok, okarina, ének, vokál; Menyhei Balázs ? billentyűs hangszerek, akusztikus gitárok, ének, vokál; Temesvári Bence ? hegedű, mandolin, gitár, csörgő, ének, vokál; Szöllősi Csaba ? dob, percussion, programozás és Földes Gábor ? bass

Letölthető videoklip: http://www.bhbmusic.hu/klip/MIND1.wmv
Linkek: http://www.mind1zenekar.hu/, http://www.bhbmusic.hu/, http://www.antropos.hu/

Szóljon hozzá!