ZETApress

hírportál

Gyerekhétvége a Városligetben

A Liget újra a gyerekeké volt a hétvégén! Közel félmillió gyermek és felnőtt látogatott a Városligetbe a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kétnapos Gyermeknapján. A Tázló együttes moldvai csángó táncházával záródott az NGYSZ és Budapest Főváros Önkormányzata közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvénye a Városligetben.

A hétvégén rengeteg színes, vidám program várta a gyerekeket, családokat: színpadi műsorok, kézműves-foglalkozások, vetélkedők, ügyességi és sportversenyek, arcfestők, ugrálóvárak, és mindez ingyen! A rendezvényhez az időjárás is kegyes volt, hisz igazi nyári melegben, verőfényes napsütésben zajlott az esemény ? tudatta Pethő Zsófia. Fotóink Gordon Eszter és Fürjes Viktória felvételei. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A Szolgálat idén is külön meghívott a gyermeknapi rendezvényre 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi ? pécsi, pápai ? intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, Csángóföldről, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról. A vendéggyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a Szolgálat teljes mértékben magára vállalta. A határon túli gyerekek többsége először járt Magyarországon, így számukra is felejthetetlen élményt nyújtott ez a két nap. Idén a City Sightseeing Budapest jóvoltából a határon túli gyerekek felfedezhették Budapest legszebb helyeit. Sor került az immár hagyományos OTP Gyermeknapi Focikupára is ahol a kicsik ? 10-12 évesek – korosztályában a vecsési Régió SC csapata nyert, míg a nagyoknál ? 13-15 évesek ? az erdélyi Gyergyóújfalu csapata győzedelmeskedett. A nyertes csapatokon túl a gólkirályt, a legjobb játékost és a legjobb kapust is díjazták.

Rengeteg érdeklődő kereste fel a Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadát is, ahol a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway Stúdió növendékei a Godspell ? Ima az eltűnt gyermekekért című darabot adták elő, de Gubás Gabi és zenekara is sok feledhetetlen pillanatot okozott a gyerekeknek. Fellépett még az Aranyszamár Színház, a Magyar Állami Operaháztól a Magyar Nemzeti Balettintézet, a Baross Imre Artistaképző, a Thália Tanoda, az Experidance Táncakadémia növendékei, a Kaláka együttes, a New Angel Táncstúdió és a New Dance World tánccsoportok.

Az OTP Bank Kalandparkban az OK Oktatási Központ Sulibank programja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várta a gyerekeket. Két nap alatt közel kétezer látogató vett részt a foglalkozásokon. A pénzügyi tudatosítás mellett az egészségügyi tanácsadást is fontosnak tartották a szervezők, így a Gyermekmentő Szolgálat nőgyógyászati kamionjában az érdeklődők hasznos orvosi tanácsokat hallhattak, míg a Gyermekmentő mozgó fogászati buszában fogászati szűrést és szájhigiénés felvilágosítást tartottak az önkéntes fogorvosok. A szakemberek a rendezvény ideje alatt közel 800 fogászati szűrést végeztek.

Idén a Nemzetek Utcájában 35 ország, az Európai Bizottság képviselete és az Országgyűlés vett részt változatos programokkal: India, Indonézia, Japán, Kína ? ELTE Konfuciusz Intézet, Lettország, Oroszország, Palesztina, Libanon, Madagaszkár, Mongólia, Törökország, Olaszország és az Ibér-Amerikai Országok Magyarországi Közössége (23 ország). A Nagykövetségek Színpadán zenés, táncos bemutatók tették még színesebbé a vasárnapot.

A Biztonságos Internet Sátor már 10. éve fogadja az érdeklődőket számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel és hasznos tanácsokkal a biztonságosabb internethasználathoz. A két nap alatt több mint tízezer látogató fordult meg a sátorban, ahol a támogatók jóvoltából értékes nyereményeket sorsoltak ki. A Magyar Lovasterápia Szövetség szakemberei látványos bemutatót tartottak lovasterápiás gyógyító munkájukról.

Idén a gyermekek ismét találkozhattak a Városligetben a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával. A Mercedes-Benz által indított MoKi program játékos formában hívja fel a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire. A MoKi-sátorban KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és kézműves-foglalkozással várták a gyermekeket. A két nap alatt közel 3000 gyermek vett részt a foglalkozásokon.

A kétnapos rendezvényre az ELMŰ enHome busza is kitelepült, ahol összesen több mint 300 gyerek hallgatott érdekes előadásokat környezettudatosságról és fizikáról. Reméljük, hogy a Városligetbe látogató gyermekek számára ez a hétvége egy életre szóló élményt jelentett! Jövőre veletek ugyanitt!

Szóljon hozzá!