ZETApress

hírportál

Faljuk fel Amerikát!

Családom és más nehéz falatokJonathan Franzen drámáját és Woody Allen humorát senki nem egyesítette még olyan zseniálisan, mint Jami Attenberg: Családom és más nehéz falatok című kötetében. A több mint 10 nyelvre lefordított családregény idén tavasszal az Alexandra Kiadó gondozásában látott napvilágot ? tudatta Pál András marketingmenedzser.

? A Családom és más nehéz falatok már a legelső oldalán magával ragadott; Attenberg mély empátiája, művészi történetvezetése a legutolsó fejezetig csupa kellemes meglepetés! ? dicsérte Jonathan Franzen. S miről szól a könyv? ? Edie és Richard Middlestein harminc éve osztják meg egymással szerény családi fészküket Chicago egyik külvárosában. Kapcsolatuk azonban korántsem idilli; mióta a gyerekek kirepültek, szinte mindennaposak az elképesztő indulattal vívott veszekedések, a helyzetet pedig súlyosbítja Edie étkezési zavara.

Az asszony egyetlen öröme, cselekedeteinek legfőbb mozgatórugója az étel, minél több és minél zsírosabb, annál jobb. Az orvosok jóslata nem túl biztató: ha Edie nem változtat sürgősen az életmódján, az éjszakai lakomák és a gyorséttermekbe tett titkos kiruccanások hamarosan végezni fognak vele. Miután Richard úgy dönt, elhagyja a feleségét, gyermekeikre, a megrögzött szingli, mogorva Robinra és a könnyelmű Bennyre, valamint Benny feleségére, a rendmániás Rachelle-re hárul a feladat, hogy megmentsék Edie életét. De meg lehet-e vonni az étkezés örömét attól, akinek a habzsolás jelenti az egyetlen igazi boldogságot?

Jami Attenberg gyengéd együttérzéssel és intelligens humorral átszőtt regénye felkavaró éleslátással mesél azokról a családi konfliktusokról és magánéleti nehézségekről, amikkel mindannyian szembesülünk mindennapjaink során. ? Attenberg jó érzékkel világít rá a családi kapcsolatok rejtett feszültségeire; fergeteges humora remekül oldja a drámai helyzeteket, megóvva minket attól, hogy mi magunk is Big Macbe fojtsuk a bánatunkat ? írta a People Magazine.

Szóljon hozzá!