ZETApress

hírportál

Pontyokat a Balatonból

Tegnap véget ért a IV. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC). A közel 140 óra alatt rekord mennyiségű halat fogtak a Balaton szerelmesei ? tudatta Molnár Boglárka PR&talent manager.

Április 21-én szombaton vette kezdetét a világ legnagyobb pontyfogó bajnoksága a Balaton körül. 21 országból, közel 200 csapat tette próbára horgásztudását, hogy a rendelkezésre álló 140 óra alatt kifogják, majd egy fotó elkészítését követően visszaengedjék a horogra akadt pontyokat. A csapatok nem panaszkodhattak, hiszen az időjárás kegyes volt hozzájuk, a kapások pedig egymást érték a közel hatvan helyszínen. Mindezeknek ? és a horgászok magas szintű technikai tudásának ? köszönhetően idén rekord mennyiségű halat fogtak a ponty-horgászok. A tavalyi 15 tonnás össz-fogáshoz képest az idei évben 51 ezer 775,92 kg ponty akadt horogra!

A legtöbb kifogott hallal büszkélkedő csapat a Starbaits Slovakia lett, amely 1316,43 kg-nyi fogással zárta a versenyt. A legnagyobb halat a cseh CT Libun fogta, melynek súlya 24,02 kg volt. Radu Morar, a verseny megálmodója, a The Fishing&Hunting csatorna tulajdonosa örömmel zárta az eseményt és a jövőre nézve is nagy bejelentést tett: ? Örülök, hogy az esemény ilyen nagy sikerrel, szép számokkal zárult. Hálával tartozunk minden támogatónknak, szponzorunknak, nélkülük nem lenne ilyen sikeres ez a verseny. Álmomban se gondoltam volna, hogy egy hét alatt közel 52 tonna halat fognak a horgászok. A Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa jövőre is megrendezésre kerül április 14-e és 20-a között, melyre már 250 csapat jelentkezését várjuk majd ? mondta Radu Morar az esemény zárónapján.

Szóljon hozzá!