ZETApress

hírportál

Mikulás a múzeumban

Mikulásnapi gyermekműsor és apró ajándékok a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Gyermekmédia Egyesület együttműködő partnereként Békés Gyermekkor Mikulásnapi Ünnepséget tart ma délután 1 órakor a múzeum Dísztermében és az Ágoston teremben.

A múzeum együttműködő partnerként támogatja a Gyermekmédia Egyesületet, amely a civil és a közszféra találkozásának egyedülálló megnyilvánulása. Dr. Holló József főigazgató az Egyesületnek felajánlotta a segítségét, és helyet biztosított ? a rossz időjárás miatt sajnálatos módon idén félbeszakadt ? Gyermeknapi rendezvénynek, és most a közelgő Mikulásnapi ünnepségnek.

A rendezvényen a főigazgató a Gyermekmédia Meseíró és Mozgóképkészítő, tehetségkutató pályázatsorozatának nyertesei részére gyermek és ifjúsági kategóriában oszt ki díjakat filmkészítés, újságírás, mese, hangjáték- és mini-klipkészítés, valamint fényképezés kategóriákban. Az Egyesület bohócprodukcióval tarkított gyermekműsorral és apró Mikulásnapi ajándékokkal kíván kedveskedni a kis vendégeknek. Köszöntőt mond Alpár Vera, a Gyermekmédia Egyesület elnöke.

A Gyermekmédia Egyesület egy közhasznú, non-profit szervezet, amely a Magyar Rádió ? közel 50 éves ? Riporterőrsének folytatásaként, 2008 tavaszán alakult azzal a szándékkal, hogy elősegítse a hazai műsorkészítők- és sugárzók, valamint más rokon szakmaterületek együttműködését a gyermekekért, abból a célból, hogy minél több és színvonalasabb programokat nyújtsanak nekik és minőségi gyermekműsorokat készítsenek.

Egyik alapgondolatuk, hogy a gyermekeket nem lehet ? és nem is kell ? eltiltani az elektronikus médiától, a mai kor modern technikai vívmányaitól, hanem inkább jól irányítva, értékes tartalmakat, fejlesztő hatású alternatívákat kell nyújtani számukra.

Elsődleges céljuk olyan televíziós- és rádiós gyermekműsorok készítése, amelyek valódi tartalommal bírnak, és pozitívan alakítják a fiatalok értékrendjét, gondolkodásmódját és világképét. A Gyermekmédia Egyesület fontosnak tartja a jövő generációja számára készülő különböző médiatermékek ? mint például gyermekmagazinok, rajzfilmek és televíziós-rádiós gyermekműsorok, internetes tartalmak ? minőségének biztosítását. Ezáltal kívánja elősegíteni a gyermeki személyiség kibontakozását, és a kis tehetségek képességeinek tovább fejlesztését. Ennek érdekében igyekszik olyan tevékenységeket szervezni, amelyek teret engednek a gyermeki fantázia, képzelet és kreativitás számára.

Ezen kívül kapcsolatot épít és tart fenn a különböző társszakmákkal ? pedagógusok, újságírók, gyermekkönyv írók és előadóművészek ? akikkel közösen együttműködve, folyamatos szakmai programokat szervez. Kedves szülők és gyerekek! Vár a Mikulás pénteken 13 órakor a várbeli Kapisztrán tér 2-4-ben ? tudtuk meg Lantai Józseftől.

Szóljon hozzá!