ZETApress

hírportál

Pro Turismo a MŰPÁ-ban

Gerendai, Széll és Zoób az idei Pro Turismo-díjasok között. Hat turisztikai szakember vehette át Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől a turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését tegnap a budapesti Művészetek Palotájában ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

A Pro Turismo-díjak rangját idén az is emelte, hogy ünnepélyes átadásukat az ágazat első számú szakmai fóruma, a Turizmus Summit 2017 gálaestjén tartották. Seszták Miklós beszédében kiemelte: minden idők legnagyobb turisztikai fejlesztési programjának elindításával a kormányzat kézzelfogható jelét adta annak, hogy stratégiai ágazatként tekint az évről-évre újabb rekordokat döntő turizmusra. A látványos sikerek az ágazat szereplőinek egyéni teljesítményeiből adódnak össze, ezek jelentik egyúttal a legnagyobb hozzáadott értéket a turizmusban.

2017-ben Pro Turismo-díjjal tüntették ki Erdei Bálintot, aki az egyik legsikeresebb beutaztató iroda, a CITYRAMA tulajdonos-ügyvezetőjeként és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnökeként is kimagasló érdemeket szerzett Magyarország nemzetközi hírnevének erősítésében. A tehetséggondozásban, szakmai közéletben való szerepvállalásával sokat tesz azért, hogy az utazási vállalkozások még inkább felkészülhessenek a XXI. század kihívásaira.

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. alapító-ügyvezetője már második alkalommal kapta meg az elismerést. A Sziget Fesztivállal Magyarország egyik legismertebb turisztikai brandjét építette fel, a 150 ezres látogatottságú Balaton Sound fontos szerepet játszik a Balaton nemzetközi népszerűsítésében. Mindkét fesztiválnak közvetlenül is több százezer vendégéjszakát köszönhet a turizmus.

Kovács Dóra Katalin a Brain Bar Budapest, Európa egyik legnagyobb tudásfesztiváljának ügyvezető igazgatója a nemzetközi utazásokban egyre fontosabb hívószónak, turistamágnesnek számító kreatívipar fellendítésében játszott szerepével érdemelte ki a díjat. A Brain Bar révén Budapestet is azon szellemi fórumok globális desztinációi között jegyzik, ahol a világ legizgalmasabb gondolkodói vitatják meg a jövő üzleti, kulturális és politikai trendjeit.

Együtt részesült Pro Turismo-díjban Széll Tamás és Szulló Szabina, Magyarország egyik legismertebb séfpárosa. A 19 éve együtt dolgozó és a magánéletben is egy párt alkotó két szakember a Bocuse d’Or versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért megosztva kapta az elismerést. Rendkívüli teljesítményüknek köszönhetően a gasztronómiai világ ismét felfigyelt Magyarországra. Személyes példájukkal, az utánpótlás nevelésével folyamatosan új lendületet és inspirációkat adnak a hazai szakmának.

Zoób Kati divattervező prémium kollekciói Párizstól, Londonon át Sanghajig a világ fontos kifutóin tették ismertté és elismertté a magyar divatot. Nevéhez fűződik a balatonfüredi Anna Bál kulturális arculatának megújítása is, amely révén jelentős nemzetközi figyelmet kapott a rendezvénynek otthont adó település.

A Turizmus Világnapja alkalmából adományozható elismeréssel minden évben azokat a szakembereket díjazzák, akik kiemelkedő teljesítménnyel járultak hozzá a turizmus fejlődéséhez. Személyükre a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója mellett a turisztikai és vendéglátóipari szakmai szervezetek tehetnek javaslatot. Az idén elismert kiválóságokkal együtt 1989 óta összesen 262-en részesültek Pro Turismo díjban.

Szóljon hozzá!