ZETApress

hírportál

Ismét Pálinka- és Kolbászfesztivál

A Surjányhús Gubacsi úti húsüzemében múlt szerdán 18 (!) méteres óriáskolbász készült Dukai Regina és Gáspár Laci közreműködésével, akik kolbászkészítési szakértelmükkel alaposan rácáfoltak a napjaink hírességeivel kapcsolatos hiedelmekre.

Dukai Regina és Gáspár Laci nem mindennapi feladatra vállalkozott: a két énekes egy 18 méteres surjányi kolbászt töltött a vállalat Gubacsi úti húsüzemében, amelybe a fűszerek mellé, a különlegességet fokozandó, jóféle Rézangyal barrique törkölypálinka is került, nem kicsiny mennyiségben. A munka könnyedén ment Reginának és Lacinak, hiszen ? mint kiderült ? nem először kerültek ilyen közel a kolbászgyártáshoz, lévén mindketten vidéki származásúak, és a szülők elvárták leszármazottaik aktív részvételét a ház körüli teendőkben, így a kolbászkészítésben is.

A pálinkás óriáskolbász megsütésére a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál első napján kerül majd sor, amelyet október 8-11-e között rendeznek a Savoyai- és Halászó Fiú teraszokon, a királyi palota körül. A pikáns remekművet a látogatók meg is kóstolhatják, ha időben érkeznek. Bizton megjósolható ugyanis, hogy 18 méter ide vagy oda, a gasztronómiai különlegesség nem lesz hosszú életű. A szervezők kíváncsiak a kolbász-kóstolók véleményére is.

Dukai Regina és Gáspár Laci pálinkás óriáskolbásszal készül

A két énekes számára tehát nem volt teljesen idegen a kolbászkészítés feladata. Regina, mielőtt Budapestre költözött, mindig részt vett a családi disznótorokon. ? Nagyon jó élményeim vannak a vidéki disznóvágásokról. Igaz, amikor leölték a malacot, sosem bírtam ott lenni, sajnáltam szegény állatot. Ugyanakkor a további munkálatokban szívesen segédkeztem. Imádom az ebből készült ételeket, még éjszaka is képes vagyok felkelni, szalonnát enni ? mondta a fiatal énekesnő.

Gáspár Laci sem ijedt meg a feladattól, annak ellenére, hogy jó néhány éve nem volt disznóvágáson. ? Kisgyerek voltam még, amikor rám bízták a töpörtyű kevergetését. Én meg annyira lelkes voltam, hogy nagy igyekezetemben kiborítottam az egészet. Azóta nem nagyon merészkedtem közel a készülő ételekhez ? mesélte nevetve az énekes.

A Dukai-Gáspár páros fémjelezte kolbász tehát elkészült, és most hűtőben várja, hogy október 8-án a Várban serpenyőbe kerüljön, egységben jelképezve, a Pálinka- és Kolbászfesztivál mindkét főszereplőjét ? tudatta Szernai Andrea és Steiner Gábor, aki a felvételeket is készítette.

Szóljon hozzá!