ZETApress

hírportál

Whisky skót dudással

Kéri György skót dudásIV. Whisky Show lesz a budapesti Sofitel Hotelben november 8-án szombaton 14-től 20:30 óráig, tudtuk meg tegnap délután a Budavári Pálinka és Kolbászfesztivál nyitónapján a Whisky & Whiskey standján, ahol a a novemberi Whisky Show párlataiból kaptunk ízelítőt. Közben Kéri György, az első magyar Skótdudás fújta hangszerét.

A Whisky Show Budapest 2014 célja, hogy immár hagyományt teremtve, 4. alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére. A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb egzotikus whisky különlegességek gyártói és hazai forgalmazói biztosítanak lehetőséget az érdeklődőknek, hogy rengeteg márka és évjárat italait kóstolják, vásárolják.

Kéri György nem csak dudál, regényeket is ír. A negyediket ? egyelőre utolsót ? 2006-ban írta meg. Skócia ege szabad című könyvének Stefánia palotabeli 2007. novemberi bemutatójáról akkor részletesen beszámoltam, s a tegnap délutáni találkozáson egy dedikált példánnyal is megajándékozott. Köszönöm neki, s mind a négy regényét mindenkinek ajánlom! Ma sajnos nem lesz ott a fesztiválon, ám a holnapi zárónapon újra hallgathatjuk dudálását a budai várudvaron.

Szóljon hozzá!