ZETApress

hírportál

Gödöllői Vadásznap a Kastélyban

Már csak 18 napig ? szeptember 27-éig ? látogatható Gödöllőn az Andrássy-tárlat, amelyen Gróf Andrássy Gyula és a királyi család közös vadászatainak ábrázolása, s a kapcsolódó levelezés is megtekinthető.

A Gödöllői Királyi Kastély idén ősszel második alkalommal ad otthont szeptember 26-án a Gödöllői Vadásznap rendezvénysorozatának. Egész napos gazdag programkínálattal várjuk a vadászat különleges világába bepillantani vágyókat.

Programajánlat: 10-kor vadászkürtök szavára kitárja kapuit a Kastély, majd a Királyi Kastély Vadásznapjának megnyitása következik. Fél 11-kor a Hahota Gyermek Színház: Pázmán lovag című mesejátéka kezdődik, melyet 11-kor Hidvégi Béla világjáró magyar vadász előadása követ a Barokk Színházban.

11-kor a Mimikri Bábszínházban: Mese a 2 kicsi borzról, fél 1-kor vadászruha bemutató lesz a D?Elia Szalon közreműködésével. 13 órakor szarvas-hívás bőgőkürttel ? bemutatja ifjabb Homolya Károly és Homolya László. 13:30-tól folyamatosan zajló bemutatók lesznek a Kastélyparkban íjászok, solymászok és vadászkutyások közreműködésével.

14:30-kor PeTimi: Vadász mesék ? interaktív színpadi műsor, 15:30-kor a Gödöllő Táncegyüttes műsora, majd 17 órakor az íjászverseny eredményhirdetése és a múzeumi vadászat nyerteseinek sorsolása következik. 17:15-kor a Vadászkamara Kürt-együttes koncertje zárja a vadásznapot az este 7-kor a Díszudvaron kezdődő Molnár Dixieland Band koncertje előtt.

A rendezvény fővédnöke: Ambrózy Árpád, a Magyar Vadászíjász Egyesület elnöke. Rossz idő esetén a programok a Díszteremben, illetve a Barokk Színházban kerülnek megrendezésre. A napközbeni szabadtéri programok ingyenesen látogathatók. A Kastélymúzeum belépőjegy köteles. Információ és jegyértékesítés az esti koncertre itt olvasható.

Szóljon hozzá!