ZETApress

hírportál

Herman-nap Budakeszin

Herman Ottó-napot tart a Budakeszi Vadaspark ? újabb koszorúzás az Emlékév keretében. Állatsimogatással, és szakvezetéssel egybekötött megemlékezés lesz a 100 éve elhunyt Herman Ottó emléktáblájánál a Budakeszi Vadasparkban, március 29-én szombaton 11 órától ? tudtuk meg az emlékév kapcsán.

A Nemzeti Környezetügyi Intézet által szervezett eseményen ünnepi beszédet mond Dr. Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár. Az eseménynek helyszínt adó vadasparkban Herman Ottó mellett emléktáblával rendelkeznek olyan további közismert kiválóságok, mint a Vuk írója, Fekete István, vagy a neves Afrika-kutató, Kittenberger Kálmán. A Herman Ottó Emlékév szobrászai az összes emléktáblát letakarították és felújították. Érdekesség, hogy Kittenberger Kálmán személyes kapcsolatban állt Herman Ottóval, és több mint hatvanezer példánnyal gyarapította a Nemzeti Múzeum állattárát, ahol korábban Herman Ottó is dolgozott.

A március 29-i Herman Ottó emléknapon a 13 órakor kezdődő koszorúzáson ünnepi beszédet mond Dr. Illés Zoltán államtitkár. 13:30-tól a területen szakvezetést tart a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársa, amely során az érdeklődők eljutnak a vadaspark állatsimogatójába is. 14 órakor rövid tesztsort tölthetnek ki a résztvevők, így mérhetik fel tudásukat Herman Ottóról és nyerhetik el egyik legismertebb művét, A madarak hasznáról és káráról című könyvét.

A vadaspark üzemeltetőiben kiváló partnerekre találtak a Herman Ottó Emlékév szervezői: a Magyarországon egyedülálló szolgáltatásokat biztosító parkban ezen a napon is lehetőség nyílik majd a hazai erdőket képviselő muflonok, dámszarvasok simogatására, a látogatók megtekinthetik a régi falusi tanyák hangulatát idéző udvart és bájos lakóit, valamint a Herman Ottó által máig utolérhetetlen stílusban bemutatott hazai madarakat, többek között a pusztai sast, az egerészölyvet, a héját és a dolmányos varjút.

Herman Ottó Emlékév

A Nemzeti Környezetügyi Intézet arra vállalkozik, hogy a természettudós, néprajzkutató, nyelvész, régész, politikus Herman Ottót még ismertebbé tegye és új, kevéssé közismert oldalairól is bemutassa. Az Emlékév február 4-én a Millenáris Teátrumban tartott ünnepi megnyitóval vette kezdetét és december 27-én, Herman Ottó halálának 100. évfordulóján egy közös megemlékezéssel zárul majd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ottó-mobil Miskolcon | ZETApress

Szóljon hozzá!