ZETApress

hírportál

Tiéd lesz a porond!

artista_foto_urban_adamA családoké lesz a főszerep a budapesti Savoya Park ingyenes gyermeknapi rendezvényén május 25-én, szombaton 10 és 18 óra között. A bevásárlóközpontban cirkuszi bemutatók, artistaoktatás, kreatív öko-kézműves foglalkozások, arcfestés, vidámpark, Molnár Ferenc Caramel, az Alma és a Misztrál zenekarok koncertjei várják a látogatókat.

Minden a gyerekekről szól május 25-én, szombaton 10 és 18 óra között a budapesti Savoya Parkban. A bevásárlóközpont a hagyományoknak megfelelően idén is ingyenes programokkal kedveskedik a családoknak egy nappal a Nemzetközi Gyermeknap előtt. A magyar cirkuszművészet következő generációjának legtehetségesebb képviselői, a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola diákjai szombaton három előadást tartanak. A látványos bemutatók után pedig átadják a porondot a gyerekeknek, akik az artistaoktatáson megtanulhatnak tőlük néhány egyszerű és teljesen veszélytelen cirkuszi mutatványt.

Gyermeknap a Savoya Parkban

Az egész napos programból a zene sem hiányzik. A legkisebbeket már délelőtt 10-től az Alma Együttes koncertje szórakoztatja, majd 13 órától a Misztrál zenekar mutatja be Álomkófic című gyermeklemeze dalait, végül 15 órától Molnár Ferenc Caramel lép fel a Savoya Parkban. A családok napközben többféle öko-design kézműves foglalkozáson tehetik próbára kreativitásukat az újrahasznosítás jegyében ? tudtuk meg Pretz Nikolettől.

alma_egyuttes _foto_almazenekarA Cellux Csoport művészeivel hulladékokból készíthetnek ékszereket, kitűzőt, füzetet, pénztárcát, játékokat, biciklis kiegészítőket, sőt a gerillakertészek által jól ismert magbombát is. A Savoya Park folyosóján a Kreatív Zöld Kör Egyesület tagjai is várják az érdeklődőket, hogy együtt játékokat varázsoljanak kidobásra ítélt alumínium italos dobozokból. Az úgynevezett Alu-Go technológiával a gyerekek maguk készíthetnek repülőgépet, szitakötőt, pillangót vagy csigát, amit haza is vihetnek. A kézműves foglalkozások mellett egész nap arcfestés is várja a kicsiket.

A benti programokkal párhuzamosan a Savoya Park 1600 fős, nyitott parkolójában ingyenes gyereknapi kerékpárversenyt is rendeznek, amelynek fődíja egy vitorlázórepülés. Ezenkívül már május 23-án, csütörtökön kinyit egy igazi vidámpark a bevásárlóközpont zöld területén. A családok május 26-án, vasárnapig baráti jegyárak mellett próbálhatják ki a 30 személyes sárkány hullámvasutat, a varázsszőnyeget, a céllövöldét és az ugrálóvárat. A játékokra egy jegy alkalmanként 600 forintba kerül, amelyből diákigazolvány felmutatásával 50 százalék kedvezmény jár.

Szóljon hozzá!