ZETApress

hírportál

Szivárvány-könyvek sorozatban

R5Ízek címlapÖtödik kötetéhez érkezett Gégény Gabriella gasztrorománcának megjelenésével az Aba Könyvkiadó új romantikus sorozata, a Szivárvány Könyvek. Az Ízek és szenvedélyek című kötet nem egészen szabályos romantikus kisregény ? tudtuk meg Szpisják Blankától, az Atlantic Press Kiadó marketing és PR menedzserétől.

Mivel hősnője is gasztroblogger, akárcsak a szerző maga, egyszerre szól a szerelmi viszontagságok és a sütemény-különlegességek kedvelőihez. A történet egy olyan szituációból keletkezik, amivel valószínűleg minden olvasó és persze minden háziasszony találkozott már életében. Gégény Gabriella arról mesél, hogy mi történik, amikor egy sikeres gasztroblogger és befutott újságíró ? házasság és gyermekszülés után ? egyszer csak belebotlik tíz éve nem látott első szerelmébe?

A műfaj szinte kötelező tartozékának tartott egzotikumot ez esetben a válogatott hazai édességek képviselik, ami szintén megfelel a kisregény-sorozat alapkoncepciójának. Eszerint ha szerelemről és magánéleti kalandokról van szó, akkor sem a magyar főváros, sem a Pilis, sem a Velencei-tó nem kevésbé egzotikus, mint a külföldi sztárszerzők és hazai társaik körében is közkedvelt Thaiföld, Óceánia, vagy éppen Kalifornia. A kiadó szerint a sorozat kezdeti sikerének ? több ezer eladott példány néhány hónap alatt ? pontosan az lehet a titka, hogy a szokásos szórakoztatóipari sztorikellékek (távoli országok, idegen emberek, szex és vér minden mennyiségben) helyett a magyar olvasóhoz közelebb álló hazai tájak, ízek és emberek alkotják a környezetet, melyben az amúgy semmivel sem kevésbé izgalmas szenvedélyek tombolnak. Ami pedig a süteményeket illeti ? receptjeik ott sorakoznak a könyv függelékében.

A tavaly indult sorozatból eddig öt kötetek jelentek meg. Rupáner-Gallé Margó: Lányok a kastélyból 2012. Rupáner-Gallé Margó: Nászajándék Salzburgból 2012. Rupáner-Gallé Margó: Malom a tóparton 2012. Rupáner-Gallé Margó: Kicsi Betti a nagyvárosban 2013. Gégény Gabriella: Ízek és szenvedélyek 2013. És mivel a szabály sem szabály, ha nincs alóla kivétel, a Szivárvány-könyvek következő kötetében, Rupáner-Gallé Margó: Randevú a Nílus partján című kisregényében az egymástól két éve elszakadt szerelmes fiatalok történetesen a Gízai piramisok tövében találkoznak. Hogy ez milyen bonyodalmakból ered, s főként milyen új bonyodalmakat okoz, az május elején, az új kötet megjelenésekor derül ki. Az Aba Könyvkiadó továbbra is havonta tervezi a Szivárvány Könyvek sorozat megjelentetését.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Négy szivárvány sorozatban | ZETApress

Szóljon hozzá!