ZETApress

hírportál

Zene okos-telefonnal

Átírja a közösségi zenehallgatás szabályait egy új magyar találmány. Nyáron már az USA-ban is a Noispot irányíthatja a háttérzenét. Az éttermekben, bárokban, szórakozóhelyeken szóló zene alakításába vonja be a jelenlévőket egy világszinten is újnak számító magyar szolgáltatás.

A Noispot pár hónapja a Rézangyal Bistróban debütált, hamarosan pedig már a világ több nagyvárosának vendéglátóhelyein is működő rendszer segítségével a vendégek okos telefonjaikkal alakíthatják a zenét ? tudatta Kolma Kornél ügyvezető.

Ha valaki egy buliban találkozik a Noispot logóval és felirattal, érdemes elővennie mobiltelefonját, hiszen így a készülék böngészőjéből vagy okos-telefonokon működő Noispot alkalmazás segítségével azonnal kézbe veheti a helyszínen szóló zene irányítását. ? Vendégként közösen dönthetjük el a mobilunk segítségével, hogy milyen zenéket szeretnénk hallgatni, milyen sorrendben. Eközben megismerjük és megváltoztatjuk a környezetüket, amitől jobban, komfortosabban érezzük magunkat. Ez a szórakozás lényege: jobban érezni magunkat. És a szórakozóhely tulajdonosa számára sem utolsó, hiszen az elégedettebb vendég többet költ ? mondta Zsigó Dávid, a Noispot egyik alapítója.

A magyar találmány elsőként a Rézangyal Bistróban mutatkozott be, ahol most már rendszeressé váltak a Noispot bulik. ? Hihetetlen, hogy mennyire megváltoztatja, élménydúsabbá teszi a Noispot a nálunk töltött időt. A vendégeink számára teljesen új élményt jelent, hogy a zene passzív befogadása helyett ők maguk irányítják azt, s ennek során új ismeretségek is köttetnek ? mondta Guth Róbert üzletvezető.

Zenei ízléstranszfer a világ bármely pontjára

Az étteremnek, szórakozóhelynek az új vendéglátói élmény biztosításához rendelkeznie kell egy Noispot állomással, ami kezeli a közösségtől beérkező lájkokat, illetve biztosítja a zenét. A rendszer használata során kialakul az egyéni ízlésvilágot tükröző profil, így ha valaki egy külföldi út során egy Noispot állomással felszerelt vendéglátóhelyre tér be, a zene is automatikusan adaptálódik az egyéni ízléséhez.

A Noispot a Rézangyal Bistrón kívül hamarosan két újabb budapesti szórakozóhelyen válik elérhetővé, ezzel párhuzamosan pedig megkezdődött a külföldi terjeszkedés. Ausztriában már működik a Noispot, Berlinben és Londonban pedig folynak tárgyalások a szolgáltatás bevezetéséről, az idei tervben 270 étterem és szórakozóhely ?bekötése? szerepel. ? Mindezt saját erőből értük el, hiszen a működési modell már most rentábilis, ráadásul a megoldásban még számos kiaknázatlan üzleti lehetőség rejlik. Annak érdekében, hogy még intenzívebb legyen a globális terjeszkedés, már több kockázati tőkebefektetővel is tárgyalunk. Az eddigi tapasztalatok alapján úgy látjuk, hogy 2015-re már világszinten is markáns lefedettséget érhetünk el ? tette hozzá Márai László társalapító.

A Noispot és alapítói

Zsigó Dávid: A Corvinus Egyetemen szerzett diplomát, 10 éves kora óta DJ-zik. Pályáját csapatépítő trénerként kezdte, majd az Index web 2-es fejlesztését koordinálta, később ugyanitt értékesítési menedzserként dolgozott.

Márai László: A villamosmérnök végzettségű szakember tíz év mobilalkalmazás-fejlesztési tapasztalattal rendelkezik, hat évet dolgozott a Nokia Research Centerben. Fő kompetenciája a mobilos-webes hibrid rendszerek, valamint a mesterséges intelligencia alapú megoldások fejlesztése. Szabadidejében küzdősportot űz, Seven Star Mantis Kung-fu magyar bajnok.

A Noispot egy interaktív háttérzene szolgáltatás, amely lehetővé teszi vendéglátóhelyek számára, hogy a vendégek irányíthassák a zenét a mobiltelefonjukkal, továbbá a zene automatikusan adaptálódik az ő ízlésükhöz. A világszinten is újdonságnak számító megoldás idén indult, s jelenleg Budapesten kívül Ausztriában működik, és több nyugat-európai országban folynak a tárgyalások a bevezetésről.

Szóljon hozzá!