ZETApress

hírportál

Egy kupica művészet!

Még kaphatók a Rézangyal Art Collection egyedi darabjai. A Rézangyal egyedi látásmódú, kortárs művészeket kért föl arra, hogy gondolják újra a pálinkás üvegeket, és tervezzenek egyedi palackokat a legkiemelkedőbb minőségi párlatoknak.

Pálinkás palackot rejtegető angyalka-táska, felfokozott dinamizmust, oldott hangulatot árasztó színkeveréssel díszített üveg és optikai jelenségekkel játszadozó flaska: nem mindennapi módon randevúzik egymással gasztronómia és művészet. Ha nemes pálinka találkozik a kortárs magyar művészet friss szellemiségű alkotóinak elképzeléseivel, abból csak valami igazán tökéletes és különleges születhet. Hazánkban először a Rézangyal keresztezte a művészetet a gasztronómiával oly módon, hogy felkérte a Spiritusz Galéria kortárs művészeit: tervezzenek üvegeket a legkiemelkedőbb minőségi párlatoknak.

Abonyi Alma szobrászművész, Appelshoffer Péter és Zhenia Bozukova festőművészek, valamint Kútvölgyi Léna és Tesch Katalin médiaművészek szabadjára engedték fantáziájukat és igazán egyedülálló műalkotások születtek. Kútvölgyi Léna kistáskaként funkcionáló üvege, amely az Angels Suitcase címet viseli, olyanoknak való, akik fényt csiholnak az éjszakában és megitatják a szomjazókat spiritusszal. Abonyi Alma: Dallas fantázianevű exkluzivitást sugárzó alkotása különleges életérzést sugall. Tesch Katalin sokatmondó felirattal ellátott üvegét pedig ahogyan forgatjuk, tekergetjük, összeáll a Még szócska.

A Rézangyal Pálinkaház tavaly útjára indított Art Collection sorozatával felhívja a figyelmet arra, hogy a pálinka nem csupán ?a magyarok ősi itala?, hanem egy kortárs hungarikum. Ennek megfelelően kaptak vadonatúj külsőt a nemes nedűk, amelyeknek előállítása is igazi művészet. A kortárs művészek által megálmodott limitált darabszámú és valóban egyedi palackok megvásárolhatók a Rézangyal Pálinkaházakban és a Rézangyal Webshopban.

Szóljon hozzá!