ZETApress

hírportál

Rózsadombi Esküvő

A szó, szerelem, a világ minden táján ugyanazt jelenti, bár ahogy nincs két ugyanolyan ember a földön, úgy a kapcsolatok, s így a szerelmek is mások-mások. Magyarországon a szerelmet az áldással is azonosítják, és úgy vettem észre, hogy az itt élők nem félnek kimutatni és ünnepelni ezt a csodálatos érzést.

Ez is inspirál, amikor menyasszonyi ruhákat tervezek. Én így tudom kifejezni azt az érzést, ahogy én szeretek. Az elmúlt évtizedben ezernél is több esküvői ruhát varrtam. Volt olyan időszak, amikor a hét minden napjára jutott egy menyasszony. Amikor a lányok megérkeznek hozzám ötletekkel, képekkel, elképzelésekkel, még minden kavarog bennük. Ám hiába tetszik nekik sokféle stílus, egy ruhának csak egy alja és egy teteje van, a végén úgyis dönteniük kell. Én így tudom kifejezni azt az érzést, ahogy én szeretek.

Ez a könyv szubjektív: nem mutatom meg az esküvőszervezés minden állomását, hiszen ahhoz nem is értek. Egyszerűen csak annyira sok esküvőn vettem részt közreműködőként, hogy szerettem volna végigvenni az esküvőnek azokat az elemeit, melyek szinte minden alkalommal nyomot hagytak bennem.

Sok ruha, smink és dekoráció, néhány ételsor ? ezzel szolgálok. Tippek, fotók, inspiráció a nagy napra ? tőlem. Mind-mind különböző hangulat. Van köztük klasszikus és modern, múltat idéző és jövőt fürkésző. Szeretném elvarázsolni olvasóimat. Ábrándozzuk végig együtt az esküvői előkészületeket! ? írta Makány Márta: Az esküvő című könyvében. Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent művet délelőtt mutatta be szerzője a Bimbó utcai Rózsadomb étterem és kávéházban. Beszélgetőtársa Szily Nóra volt.

Szóljon hozzá!