ZETApress

hírportál

Évzáró a könyvesboltban

A Kossuth Kiadói Csoport hagyományos év végi sajtóbemutatóját tartotta ma délelőtt a Szent István körúti Örkény István Könyvesboltban, ahol a Kossuth Kiadó, a Ventus Libro Kiadó és a Noran Libro Kiadó karácsonyi újdonságait mutatták be.

Előbb Kocsis András Sándor, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója ismertette a Kossuth Kiadó Csoport újdonságait, majd Mandel Róbert zeneművész, hangszertörténész játszott tekerőlantján a jelenlévőknek. Nemrég írtunk Klasszikus és romantikus hangszercsodák című legújabb könyvéről, melynek zeneakadémiai bemutatójáról a szigorú ruhatáros-nő távol tartott bennünket.

A könyvek sorát a Népek meséi sorozat nyitotta, melyről korábban már írtunk, s most az Indián népmeséket meg is kaptuk. Azóta már székely és az afrikai népmesék is elkészültek, most a Karácsonyi mesék következnek.

A két koldusdiák és A beszélő köntös közös kötetben, Mikszáth Kálmán műveinek sorozatában jelent meg, a Metropol Kiadó támogatásával. Joseph Cummins: A történelem nagy riválisai című könyvük a nagy világtörténelmi eseményeket feldolgozó kiadványok sorába tartozik.

A Klasszikusok képregényben sorozat részeként jelent meg Daniel Difoe: Robinson Crusoe című műve Dan Johnson átdolgozásában, Naresh Kumar rajzaival. Mottójuk: Olvasni sokféleképpen lehet, de mindig kell! Mint az elnök-vezérigazgató elmondta, nem a regények helyett kell a fiataloknak elolvasni ezeket, hanem ezekből kell kedvet kapniuk egy-egy regény kiolvasására. Nem akartam okoskodni, de ha a képregényből is kiderül a történet vége, minek olvasná el valaki a hosszú regényt? Talán ha a képregény a történet felénél úgy végződne, hogy további információk a regényben találhatók, olvasóit rákényszerítené a regényre. Több napi- és hetilap internetes portála is utal csak egy-egy érdekes hírre, de megjegyzi, hogy részletesen a nyomtatott változatukban olvasható.

Az érdeklődőknek a Könyvesbolt galériáján bemutatkozott a Kiadói Csoport két új vállalkozása is, a Cultiris Kulturális Képügynökség és a Multimédia Pláza kulturális internetes letöltő központ.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Robinson a világhálón | ZETApress

Szóljon hozzá!