ZETApress

hírportál

Reformátusok a Széchenyiben

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) hagyományteremtő jelleggel szervezi meg első jótékonysági aukcióját, amelynek az Országos Széchényi Könyvtár ad otthont október 29-én, pénteken 18 órától ? tudatta Lantai József.

Az aukció célja: a Kárpát-medencében élő szegény sorsú gyermekek egészségügyi, iskoláztatási és szociális támogatása. Védnökei: Schmittné Makray Katalin, az államfő felesége és Dr. Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinati elnöke.

Az MRSZ társadalmi felelősségvállalása

Az MRSZ keresztyén hátterű, református alapértékekre épülő, segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezet. Meggyőződésük szerint az emberi élet képviseli a legnagyobb értéket. Ez a tény határozza meg fő céljukat is: a maguk humanitárius eszközeivel, tudásuk legjavát adva, fajra, nemre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül, életeket mentenek. Hisznek abban, hogy az átláthatóan felhasznált anyagi támogatást, a kiosztott segélyeket, az alkalmazott orvosi segítséget támogatóikkal együtt képesek életté változtatni!

Hisszük, hogy az Aukción való találkozás, adakozás, önkéntességvállalás nem csak magán a rendezvényen, hanem a nyilvánosságon keresztül is, mind több emberben tudatosítja az egymás iránti felelősségünket, embertársaink terhének könnyítését.

Miért szervez aukciót az MRSZ?

Az MRSZ I. Jótékonysági Aukciójának bevételét a Kárpát-medencében élő, szegény sorsú gyermekek egészségügyi, iskoláztatási és szociális támogatására kívánják fordítani. A vörös-iszapkatasztrófa károsultjai is elsőként a gyermekeikért aggódtak, az ő jövőjüket féltik: rajtuk is segíteni kívánunk az aukció bevételével. Hisznek abban, hogy az aukción való találkozás, adakozás, önkéntességvállalás nem csak magán a rendezvényen, hanem a nyilvánosságon keresztül is, mind több emberben tudatosítja majd az egymás iránti felelősséget, embertársaink terhének könnyítését. A reformáció ünnepéhez közeledve lássuk meg közös felelősségünket: gyermekeink, fiataljaink sorsa meghatározza egész közösségünk jövőjét. Kérünk és buzdítunk ezért mindenkit, támogassuk együtt e kiemelt jelentőségű eseményen, a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját.

Válság van ? de önkéntesség, összefogás, segítség is

Az MRSZ felkérésére az elmúlt egy hónapban szerte Európából és a tengerentúlról több mint 110 felajánlás érkezett: festmények, szobrok, kerámiák, régiségek, borok. Mindezek részletesen megtekinthetők az aukció reprezentatív katalógusában valamint mától az aukció helyszínén, az Országos Széchényi Könyvtárban és a weboldalon.

A ?jutalmam, hogy tehetem? jegyében kórházi ágyról is érkezett saját festmény felajánlás ?mert a gyerekeké a jövő?. Az aukción fellép a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség Éden zenekara, akik dalaikkal is elmélyítik az összefogás erejének üzenetét. Közösen egy jó célért. A szervezők munkáját az aukció meghirdetését követően sokan segítették, akiknek önzetlensége szintén példaértékű.

Szóljon hozzá!