ZETApress

hírportál

Bódis és Lencsés az októberi díjazott

A Minőségi Újságírásért Alapítvány által felkért zsűri ? Bánki András, Bojtár B. Endre, Farkas Zoltán, Martin József Péter, Molnár Patrícia és Weyer Balázs ? szerdai találkozóján döntött a Minőségi Újságírásért-díj odaítéléséről. Az októberben megjelent cikkek közül válogatva döntött úgy, hogy Bódis András, a Heti Válasz újságírója a Székházbotrány a Vérmezőn című cikkért, és Lencsés Csaba, az Origo újságírója a 484 és félmillió állami pénzt nyert 2000 óta Gyárfás cége című cikkért kapják megosztva az októberi Minőségi Újságírásért-díjat.

Bódis András ? aki második alkalommal veheti át a Minőségi Újságírásért-díjat ? írása a Magyar Szocialista Párt új, a Vérmezőn található székházának bérelése körüli, az önkormányzati tárca egyik cégét is érintő visszásságokról szól. Lencsés Csaba ? aki először részesül az elismerésben ? cikke Gyárfás Tamás, a NapKelte számára is műsorokat gyártó St. Plusz Kft. nevű cége által 2000. óta elnyert minisztériumi pályázati támogatásokról és állami megrendelésekről szól.

Az 1997-ben alapított Minőségi Újságírásért-díj 2007. évi működését a Pricewaterhouse Coopers támogatja, a havonta odaítélhető díjat a Minőségi Újságírásért Alapítvány kezeli. A megosztott díjjal oklevél és nettó száz-százezer forint pénzjutalom jár. Az eddig díjazott cikkek, a szerzők önéletírásai és a díjjal kapcsolatos információk megtalálhatók a honlapon. A zsűri következő összejövetelét december közepén tartja, amikor a novemberben megjelent cikkek közül válogat. A zsűri figyelmébe bárki ajánlhat cikket a díj honlapján keresztül.

Szóljon hozzá!