ZETApress

hírportál

Nyárvégi fesztivál

A VII. kerületi Godzsu Udvarban ? a Király utca és a Dob utca közötti jókora területen ? a Budapesti Zsidó Hitközség Idegenforgalmi és Kulturális Központja ma délelőtt 11-kor tartotta a XIII. Zsidó Nyári Fesztivál ünnepélyes megnyitóját.

A fesztivált Zoltai Gusztáv a MAZSIHISZ ? BZSH ügyvezető igazgatója és Glatz Ferenc, az MTA volt elnöke, a Fesztivál fővédnöke nyitotta meg. Felszólalt Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje is, aki egyenesen a XV. Magyar Borok Útja Rallye-ról érkezett.

A hivatalos megnyitó rövid volt, így utána körülnézhettünk a könyves- és kézműves kirakodó vásár színes kínálatában, részt vehettünk a dedikálásokon, s találkoztunk a fellépőkkel. Meghallgattunk néhány érdekes történetet az íróktól, rácsodálkoztunk a tökéletesen mozgó táncosokra, csillogó ékszerekre, és iparművészek által készített izgalmas ruhadarabokra. Szavazhattunk a sóletfőző verseny legjobbra. Folytatás délután fél 5-kor a Budapest Galériában Gáti György fotóművész kiállításának megnyitóján, majd az esti Bár Micvó Örömünnepen a Dohány utcai Zsinagógában. Fotóink Lantai József felvételei.

Szóljon hozzá!