ZETApress

hírportál

Pécs Sétáló Város

Ma a Séta térre érkezik a múlt héten elindult országos Séta van! ? társadalmi kampány, amelynek kezdeményezője az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége. Pécs lehet Magyarország első Sétáló Városa ? tudta meg Rozs Borbála.

A sétálást népszerűsítő kampány egyik ötletgazdája, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége főtitkára, a pécsi De Blasio Antonio egy, a kampányhoz készült videó-riportban úgy fogalmazott: legyen Pécs Sétáló Város! Úgy tűnik, nincs egyedül a gondolattal, hiszen az internetes közösségi oldalakon a Séta van! ? kampányhoz kapcsolódva, már többen csatlakoztak a felvetéshez.

A kampány pécsi eseményén a szervezők és a Pécs Sétáló Város helyi szimpatizánsai egy városaik számára kidolgozandó és egy idegenforgalmi attrakcióként megvalósítható koncepció alapjait fogalmazzák meg, így a Sétáló Város terv részleteiről a helyszínen bárki érdeklődhet. Mozgásszervi szűrőprogram, gyalogló suli, sétáló mozgalom is egyúttal. Egészséges járást tanító Járóiskola, gyermekek számára kidolgozott Gyalogló Suli program, hiánypótló prevenciós mozgásszervi szűrés, országos gyalogló mozgalom, Százezer lépés játék, akciók és városok versenye ? ezek mind a Séta van! ? országos kampányának programelemei.

A Hány kilométer van a cipődben? ? című akció keretében a szervezők elhasznált, széttaposott cipőket várnak a kampány-helyszínekre. A sok ezer kilométert futott cipők az őszi budapesti kampányzáró eseményen egy köztéri művészeti akció főszereplői lesznek, tulajdonosaik pedig sorsolásos nyereményjátékban vehetnek részt. Az idén júliusban induló Séta van! ? című társadalmi kampány szervezői azt szeretnék elérni, hogy Magyarországon minél több ember felfedezze a rendszeres sétálásban-gyaloglásban rejlő értékeket.

A Séta van! ? programot a WHO hazai partnerszervezete, az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége és a Séta van! Alapítvány indította azzal a céllal, hogy hazánkban első alkalommal szólítsa meg a társadalmat csak pozitív üzeneteket közvetítő, minden tiltó és fenyegető tartalmat elutasító, népegészségügyi jelentőségű prevenciós kampány, amelytől a kezdeményező szakemberek nagyobb hatékonyságot, szélesebb társadalmi bázis felépülését várják. A friss szemléletet sugalló prevenciós kampányról további részletek és információk weboldalukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!