ZETApress

hírportál

Júliusban EFOTT

Az egyetemi közösségek találkozásának egyik legfontosabb nyári színtere lett az EFOTT. 500 EFOTT-bérletet ajánl fel a Kulturális és Innovációs Minisztérium a külhoni felsőoktatási intézmények számára – jelentette be dr. Hankó Balázs, a KIM államtitkára az EFOTT ma déli sajtótájékoztatóján. Fotóink Egressy Rita felvételei. A tavalyi EFOTT-ról idekattintva olvashatunk.

A fesztivált, amely az egyetemi közösségek egyik legfontosabb nyári találkozási pontja, július 10-én szerdától 14-én vasárnapig rendezik meg a Velencei-tó partján olyan előadók részvételével, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk vagy éppen a Punnany Massif – tudtuk meg a Hard Rock Café II. emeletén. A moderátor Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke volt.

Az EFOTT több mint 100 aktivitással, több mint 20 egyetem részvételével és több mint 40 kipróbálható sportággal várja az érdeklődőket július 10-14-e között a Velencei-tó partján. Olyan előadók koncerteznek majd, mint Azahriah, Majka, Krúbi, a VALMAR, Manuel, Dzsúdló, T. Danny, Lil Frakk, a BSW, Metzker Viki, a Margaret Island, az Irie Maffia, a Blahalouisiana vagy éppen a Punnany Massif. – Ez a fesztivál továbbra is a hallgatóké. Az EFOTT az egyetemi közösségek találkozásának színtere, amely szórakozásra és szakmai találkozásokra egyaránt lehetőséget ad – vallja Eszterhai Marcell, a jogtulajdonos Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elnöke.

Dr. Lasztovicza Gábor fesztiváligazgató hangsúlyozta: az EFOTT a legtartalmasabb nappali programlehetőségeket szeretné kínálni a nyári zenei fesztiválok közül, nyitva a családok felé is. 14 év alattiaknak, szülői felügyelettel ingyenes lesz a belépés, és új, önálló jegytípust is bevezettek a fesztivál a nappali eseményeire. Alábbi fotóink Bratkó József, Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány felvételei:

Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz, a központi gondolata pedig a digitalizáció, az innováció, a fenntarthatóság és a zöld energia felhasználása. – Elsősorban műszaki vívmányokat mutatunk be a fesztiválon, digitalizáció és fenntarthatóság témakörben. Különféle kiterjesztett valóság-megoldásokkal, applikációkkal is találkozhatnak a látogatók. Bemutatkozik a Smart Flower, vagyis az okos napraforgó is, amely a nap irányának megfelelően forog és gyűjti a napenergiát. Az így termelt energiát 100%-ban felhasználjuk, például mobiltelefonok töltésére – fogalmazott prof. dr. habil Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora.

A magyar felsőoktatás versenyképes, vonzó, identitásőrző és közösségépítő. Versenyképes egyetemeink vannak, amelyek vonzók is, hiszen már több mint 310 ezren vannak a felsőoktatásban. Identitásőrző és közösségépítő szerepünk is van, tehát nemcsak tudást teremtünk, hanem egyetemi közösséget is – hangsúlyozta dr. Hankó Balázs, a KIM államtitkára az EFOTT beharangozó sajtótájékoztatóján hozzátéve, hogy a tárca 500 EFOTT-bérletet ajánl fel a külhoni felsőoktatási intézményeknek.

Az EFOTT idei kínálatában a borkultúra is kiemelt szerepet kap. – A Buborékok nyara rendezvénysorozat részeként az EFOTT-on is népszerűsíteni fogjuk a magyar borkultúrát, szeptembertől pedig az Óbudai Egyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetemen és a Semmelweis Egyetemen indítunk Borkatedra szemináriumot a magyar borról – jelentette be a sajtóeseményen Rókusfalvy Pál kormánybiztos, de a részleteket kérdésemre sem árulta el.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megnyílt az EFOTT | ZETApress

Szóljon hozzá!