ZETApress

hírportál

Rekord az EFOTT-on

Látogatói rekorddal indult szerdán az EFOTT. Látogatói rekord dőlt az EFOTT tegnapi nyitónapján: közel teltház bulizott a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR zenéire a Velencei-tónál, a Sukorói-félszigeten – tudatta Budai Marcell kommunikációs vezető.

A mai nap a Gold Track, vagyis az örök slágerek és előadók jegyében telik: a TNT, Geszti Péter, a Blue, a Culture Beat, a La Bouche, valamint Korda György és Balázs Klári is színpadra lép a Velencei-tó partján. Estig pedig többek között 20 magyar egyetem programkínálata és ötvenféle sportlehetőség várja a fesztiválozókat.

A Carson Coma csapott először a húrokba szerdán az EFOTT nagyszínpadán, hogy aztán egymásnak adják a mikrofont a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei, T.Danny, a BSW és a VALMAR. Hatalmas bulival indították el a szombatig tartó fesztivált a Velencei-tó partján.

A tavalyihoz hasonlóan ismét látogatói rekorddal és közel teltházzal indult a fesztivál. A pénteki és szombati jegyeket is érdemes mielőbb beszerezni, mert nagyon gyorsan fogynak. A csütörtöki program is rendkívül népszerű, mégpedig elsősorban az örök slágereket és előadókat kedvelők körében, hiszen csütörtökön a TNT, Geszti Péter, a Blue, a Culture Beat, a La Bouche, valamint Korda György és Balázs Klári is színpadra lép – tájékoztatott Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke.

A koncertek mellett a fesztivál igazi különlegessége a változatos nappali programokban rejlik. Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban idén rekordszámú, közel 20 felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja az érdeklődőket. A legsportosabb fesztiválként az EFOTT a testmozgásra is nagy hangsúlyt fektet, közel 50 sportágat lehet kipróbálni. Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen prevenció is fontos szerepet kap: a Semmelweis Egyetem szűrőbuszában szív-és érrendszeri, valamint cukorbetegséggel kapcsolatos rizikóbecslést is végeznek, de elérhető például szájüregi szűrés és testösszetétel-elemzés is.

A tudatosság az egyetemisták pénzügyeiben is fontos, és a fesztiválozók ezen a területen is jelentős segítséget kapnak mindennapjaikhoz, például a Magyar Bankholding Zrt.-től vagy a Magyar Nemzeti Banktól, amelynek pavilonjában a Pénziránytű Alapítvány tanácsairól, vagy éppen a fintech-ről és a blockchainről is lehet hallani.

A környezettudatosság szintén kulcstéma az eseményen, hiszen az EFOTT a legzöldebb fesztiválként a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szakmai támogatásával a fesztiválon keletkezett hulladék 95%-át újrahasznosítja vagy komposztálja. A látogatók is számos, ökotudatossággal kapcsolatos információval találkozhatnak, például a Beeco pavilonjában. A házigazda Pannon Egyetem pedig a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekttel együttműködve két színpadon is egésznapos kulturális és közéleti programokkal teszi érdekessé az esti szórakozás előtti órákat. A részletes program idekattintva olvasható

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Júliusban EFOTT | ZETApress

Szóljon hozzá!