ZETApress

hírportál

Újságírók az Alkotmány utcában

A hagyományoknak megfelelően idén is március 15-én 15 órakor került sor a Szabad Sajtó Díjak átadására a Kossuth térre néző Politikatudományi Intézetben. A tegnapi ünnepségen Vígh Alex járt és fényképezett.

A kitüntetetteket Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője és miniszterelnök-jelöltje köszöntötte. A díjakat Földes György, a Szabad Sajtó Alapítvány elnöke adta át Kálmán Olgának, az ATV főszerkesztőjének, a nagyváradi Simon Judit szerkesztőnek, Bod Tamásnak és Tóth Ákosnak, a Népszabadság újságíróinak.

A Magyar Sajtó Napja alkalmából a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Vörösmarty utcai új székházában már 12-én, pénteken átadták a MÚOSZ szakmai elismeréseit. Az idén is tíz hazai és két határon túli újságíró vehette át az Aranytollat. A MÚOSZ életműdíjának számító elismerés mellett egyebek mellett kiosztották a Németh Gyula sportújságíróról és a Virág F. Éva kulturális újságíróról elnevezett díjakat. Az ünnepi beszédet Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke mondta el.

Szóljon hozzá!