ZETApress

hírportál

Divat a Műcsarnokban

A Werk Akadémia a Samsung támogatásával mutatta be a BACKSTAGEPARTY 2010 ? A Magyar szépségipar ünnepe, FASHION VICTIMS ? A divat áldozatai című programjukat ? tudtuk meg Vándor Ágnestől.

Pénteken már második alkalommal került megrendezésre a magyar divatélet meghatározó eseménye, a BACKSTAGEPARTY. A zártkörű rendezvényen a modellvilág képviselői, vezető divattervezők, divatfotósok, stylistok, sminkesek, fodrászok, a divat trendeket meghatározó hírességek jelentek meg.

A Werk Akadémia 2007. decemberben rendezte meg az első Backstagepartyt, amely óriási médiaérdeklődés mellett zajlott. Az első az Észak- és Nyugat-Európában egyre divatosabb Wintergarten-stílusban került megrendezésre, ezért a Vörösmarty téri helyszín zord klimatikus viszonyai okán a szervezők a télikabát mellett jó kedvet és melegséget kértek a meghívott vendégektől.

A mostaninak a Műcsarnok, a 13. Lakástrend és Design 2010 kiállítás helyszíne adott otthont. A jókedv és melegség most sem maradt el, ám ezúttal a bundát a ruhatárban lehetett hagyni. A rendező a Werk Film Stílus és Kommunikációs Akadémia közreműködésével Norman Gábor kreatív szakember. Az ismert production designer az elmúlt tíz évben Hollywoodban, Los Angelesben dolgozott különböző filmprodukciók, események és show műsorok látványtervezőjeként. Korábban sikeres modell- és divatbemutató rendezőként a legkiemelkedőbb hazai és külföldi divattervezők bemutatóit rendezte.

Az esemény stylist-je Lakatos Márk, aki az utóbbi évtizedben az RTL Klub, a tv2 és VIVA TV több műsorának stylist-je volt. Hat évig dolgozott a Kati Zób Divatház stlyist-jeként, legutóbb pedig a Viasat3 nagysikerű Szeretem a testem című műsorának házigazdájaként láthattuk. Az esemény művészeti vezetője Kemenesi Tünde divat és jelmeztervező.

A divat formálói folyamatosan harcolnak a rohanó világ arctalan szürkesége ellen. Ez a harc áldozatokat követel. Rájuk emlékezünk ezen az estén. S bár a divat halálosan komoly, nem idegen tőle az önirónia. A Backstageparty létrehozói nyomozást indítanak a divat határait kutatva, melynek során kiderül, hogy a stílusnak csak képzeletünk szab határt.

A Backstageparty ? Fashion Victim ikonográfiája a victimológia tematikáját jeleníti meg: az egyes áldozatok köré épített tetthelyek, valamint a divat oltárán elhelyezett szentélyek, a legnagyobb divattervezők speciális kreációi haute couture szabóbabákon megjelenítve uralták a Műcsarnok gyönyörű apszisának központi installációit. A meghívott vendégek ? miközben apró részleteket csíphettek el a fashion celebrityk társalgásaiból ? a múzeumi kiállítótermek homályában végigjárhatták a divatbűntények tetthelyeit.

A Backstageparty lakberendezési partnere a KARE ? Life is style. Sajnos a bemutatón a hatalmas érdeklődés, a nagy tömeg miatt megfelelő képeket nem volt mód készíteni, de talán Lantai József néhány öltözőbeli felvétele illusztrálni tudja a trendeket.

Szóljon hozzá!