ZETApress

hírportál

Fogászati busz Jászárokszálláson

Mint korábban már hírül adtuk, az OTP Roadshow keretén belül mozgó fogászati busz járja nyaranta évek óta az országot. Kilenc vidéki városban és a fővárosban biztosít ingyenes fogászati szaktanácsadást és szűrést a gyermekek részére. Három vidéki nagyvárosban a szűrés kiegészül ingyenes színpadi programokkal is. Így lesz ez holnap, Jászárokszálláson is, ahol 13.30 és 17 óra között a Főtérre látogat az Árokszállási Nyár keretén belül. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai fogászati szűrést és szaktanácsadást végeznek.

Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja az, hogy olyan gyermekközösségek számára biztosítson komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást térítésmentesen, amelyek fogászati kezelése valamely okból nehéz, egyáltalán nem, vagy csak részlegesen megoldott. További cél a gyerekek fogápolási és szájhigiénés felvilágosítása, valamint szaktanácsadás, és nem utolsó sorban a gyermekek fogorvostól, fogászattól való félelmének leküzdése, játékos módon.

Az OTP Roadshow jászárokszállási programja a követkető:
13:30 Trambulin Színház: Egyszer egy királyfi, mesejáték
14:40 Karda Bea és a Karda Bea Ének Stúdió tanítványainak zenés műsora
15:15 Maskarades, görög népzene
16:15 Makám, világzene

A rendezvény ideje alatt lehetőség nyílik a családok számára, hogy gyermekeik fogait a mozgó fogászati rendelőben az önkéntes fogorvosok megvizsgálják, megtanítsák őket a helyes száj- és fogápolásra és annak fontosságára, illetve szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a további javasolt vagy elkerülhetetlen kezelésre, beavatkozásra. A helyszíneken a kicsiket és a nagyokat arcfestők, kézművesek és animátorok is szórakoztatják.

Szóljon hozzá!