ZETApress

hírportál

Vásárlási tanácsok

Mire figyel egy orvosnő a vásárláskor? – Elég szigorú szabályokat követ. Vannak fontos szabályok, amikre nagyon oda kell figyelnünk, még azalatt a rövid idő alatt is, amíg bevásárolunk! – írta egy laptársunk.

Meghan Rabbit, a Women’s Health újságírója nemrég elkísérhette dr. Taylor-Pilarski Louisville-i családorvost egy bevásárlásra, amiből kiderült, hogy a doktornő rendkívül körültekintően jár el, ha el kell mennie a boltba. Azt mondja, a koronavírus-járvány miatt muszáj a legalapvetőbb tevékenységeket is teljesen újragondolni!

Az orvosnő és kísérője reggel 8-kor találkoztak egy szupermarket parkolójában, természetesen mind a ketten maszkkal és kesztyűvel felszerelkezve. Dr. Taylor-Pilarski elmondta, hogy bár az egészséges embereknek nem kell viselniük maszkot, ő elővigyázatosságból mégis inkább hordja, mert a munkája miatt rengeteg fertőzöttel találkozik minden nap, és nem akar esetlegesen másokat is megfertőzni. A doktornő kézfertőtlenítő kendőt is visz magával minden alkalommal, hiszen a vírus a felületeken is túlél.

Elindulás előtt

Az újságírónő a bevásárlást megelőzően kapott egy részletes emailt az orvosnőtől, amelyből megtudta, mire kell majd odafigyelnie. Taylor-Pilarski kérte, hogy Meghan írjon listát a bevásárolni kívánt termékekről egy papírra, mivel a telefonját a kocsiban kell majd hagynia a pénztárcájával együtt, hiszen ezzel is csökkenhet az esélye annak, hogy valamilyen felületen hazajusson a vírus.

Azért egy korai időpontban találkoztak, mert ilyenkor a legtisztábbak és a legkevésbé zsúfoltak a szupermarketek. Meghannak az öltözékét is megszabta, ugyanis azt javasolta, olyan ruhadarabot válasszon, amit hazaérve azonnal le tud venni és ki tud mosni magas hőfokon. Azt is hozzátette a doktornő, hogy jobb, ha vászontáskát viszünk magunkkal a bevásárlásra, nem pedig műanyag zacskót, utóbbin ugyanis sokkal tovább túlél a koronavírus, és nehezebb is tisztítani.

Ékszert és órát sem ajánlatos viselni, ezek ugyanis szintén kedvező felületet nyújthatnak a kórokozóknak, és nem is könnyű tisztán tartani őket. Taylor-Pilarski azt tanácsolja továbbá, hogy a hosszú hajúak copfot hordjanak, mert így kevesebb alkalommal nyúlnak az arcukhoz, ami szintén csökkenti a fertőzés esélyét.

Vásárlás közben

A doktornő a boltban mindig figyelt arra, hogy a polcok hátsó részeiről válasszon termékeket, hiszen azokat sokkal kevesebben fogdossák meg, mint az elöl lévőket. Meghant figyelmeztette arra is, hogy nyugodtan szóljon, ha valaki túl közel megy hozzá, hiszen ezzel mind a kettőjüket megvédi. Fizetéskor, ha van rá módunk, válasszunk önkiszolgáló kasszát, hiszen így elkerülünk még egy kontaktust. – Ha nincs rajtunk kesztyű, töröljük le fertőtlenítő kendővel a POS-terminált, illetve azt a részt, ahova esetleg lerakjuk a táskánkat. A listát, blokkot pedig dobjuk a szemétbe, mielőtt kimegyünk a szupermarketből – mondta az orvosnő.

Hazaérkezés

A doktornő arra is ad tippet, mit tegyünk, miután hazaérkeztünk. Szerinte érdemes a garázsba vagy a bejárati ajtó mellé tiszta ruhákat készíteni és hazaérve azonnal átöltözni, így ugyanis csökkenhet az esélye annak, hogy a vírus bejut a lakásba.

1 hozzászólás

  1. Nagyon jó tanácsokat kaptam, én még magammal vittem szappant és vizet a vásárlás utáni alapos kézmosáshoz!