ZETApress

hírportál

Parlamenti tüntetés

Mi, a Societas ? Baloldali Ifjúsági Mozgalom tagjai tiltakozunk Orbán Viktor diktatórikus törekvései ellen! Tiltakozunk az ellen, hogy a 21 éve szuverén országunkban korlátozza a sajtó szabadságát ? láttuk ma az Országháznál a kétnyelvű feliratokon.

Tiltakozunk jogállamunk intézményrendszerének, közöttük is elsősorban az Alkotmánybíróság lerombolása ellen. Tiltakozunk az 1989-ben fogant demokratikus Alkotmányunk újraírása ellen. Tiltakozunk a független Költségvetési Tanács megszüntetése ellen! Mi, a Societas ? Baloldali Ifjúsági Mozgalom tagjai tiltakozunk Orbán Viktor diktatórikus törekvései ellen! ? szóltak a követelések.

Az MSZP kíváncsian várakozik

A Fidesz-KDNP kormánynak immár papírja is van róla, hogy semmibe veszi a független, pártatlan és kiegyensúlyozott közszolgálati tájékoztatást. A Republikon Intézet minapi felmérése szerint a kormánypártok a Híradó 83%-át (!) uralják, az ellenzék alig jut szóhoz, és a kormányt legtöbbször maga a kormány kommentálja. Sajátosan értelmezi a magyar választóktól kapott kétharmados felhatalmazását a kormány, amely hatalmával súlyosan visszaélve az elmúlt hónapokban szabályosan megszállta a közmédiumok hírműsorait, köztük is elsősorban az MTV esti Híradóját.

Azonban a világbotrányt kavart, alkotmányellenes, ám január elsejétől hatályos magyar médiatörvény többek között úgy rendelkezik, hogy a médiaszolgáltatások kötelesek a közérdeklődésre számot tartó helyi, országos, nemzeti és európai, valamint a Magyar Köztársaság polgárai és a magyar nemzet tagjai számára jelentőséggel bíró eseményekről, vitatott kérdésekről sokoldalúan, tényszerűen, időszerűen, tárgyilagosan és kiegyensúlyozottan tájékoztatni! Az MSZP ezért kíváncsian várja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (más néven Médiamindenhatóság) ezzel kapcsolatos állásfoglalását ? mondta el Kormos Kata szóvivő.

1 hozzászólás

  1. Kedves! Álmában MARADJ a sajtószabadságot! Orbán diktátor, EZ NEM JÓ! 🙁 Tisztelettel: S.T.